Tax News

Τι αλλάζει στους φορο-ελέγχους

Νέες οδηγίες για προτεραιοποίηση υποθέσεων με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα και εισπραξιμότητα

Τι αλλάζει στους φορο-ελέγχους

Καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων ανάλυσης κίνδυνου - Επιτάχυνση διαδικασιών

Αλλάζει το μίγμα επιλογής και προτεραιοποίησης των ελέγχων που θα διενεργήσει εντός του τρέχοντος έτους η ΑΑΔΕ, με βασικό στόχο την ουσιαστικότερη απόδοση των ελέγχων στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων. Αξίζει να σημειωθεί τη κατά τη διάρκεια του 2017 έχουν προγραμματιστεί 3.500 πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και 19.800 μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ και ΔΟΥ. Με βάση εξάλλου το σχέδιο της ΑΑΔΕ, από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, το 60% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Οι εν λόγω αλλαγές που έρχονται με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή κρίνονται αναγκαίες λόγω της ανάγκης αξιολόγησης των εκκρεμών υποθέσεων ελέγχου και την προτεραιοποίηση αυτών που παρουσιάζουν μεγαλύτερη παραβατικότητα και εισπραξιμότητα, με βάση αντικειμενικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, συνεκτιμώντας το πρόβλημα των περιορισμένων ελεγκτικών πόρων, με στόχο την αποτελεσματικότητα του φορολογικού ελεγκτικού μηχανισμού.

Περισσότερα

Έωs 15 Μαΐου υποχρεωτικά η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών

Έως 15 Μαΐου υποχρεωτικά η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών

Περισσότερα

Μείωση των προμηθειών για τα POS εξετάζουν οι τράπεζες

Μείωση προμηθειών για POS εξετάζουν οι τράπεζες. Τη δέσμευση για την εγκατάσταση 100.000 τερματικών μηχανημάτων POS εντός του 2017, αλλά και την επανεξέταση της πολιτικής προμηθειών, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ανέλαβαν οι τράπεζες κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς θα ενεργοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα

Ποιές δαπάνες «χτίζουν» το αφορολόγητο

Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες για το πώς θα εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου μέσω «πλαστικού» χρήματος.

Περισσότερα

Υποχρεωτικά P0S για 85 επαγγέλματα

Με την υπουργική απόφαση επαγγέλ­ματα και επιχειρήσεις λιανικής πώλη­σης και παροχής υπηρεσιών πρέπει να εγκαταστήσουν POS μέχρι τις 12 Ιουλίου.

Περισσότερα

Οριστικό τέλος στις χάρτινες αποδείξεις από την Εφορία

Οριστικό τέλος στο «χαρτο­βασίλειο» των αποδείξεων βάζει με απόφασή του ο δι­οικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Περισσότερα

Έκδοση πιστωτικού τιμολογίου, για διαφορές που σχετίζονται με τον ΦΠΑ

Κοινοποιήθηκε η ΠΟΛ 1052/2017 σχετικά με Έκδοση πιστωτικού τιμολογίου, για διαφορές που σχετίζονται με τον ΦΠΑ.

Περισσότερα

Λουκέτα και πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πρόστιμα από 1.000 έως και 5.000 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσες επιχειρήσεις δεν μπορεί να μπει λουκέτο, όπως ξενοδοχεία, γηροκομεία, φροντιστήρια, ιατρεία κ.ά., σύμφωνα με το νέο καθεστώς αναστολής των επαγγελματικών εγκαταστάσεων που αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αμέσως μετά το Πάσχα. Το νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», μεταξύ άλλων, θα προβλέπει τα εξής...

Περισσότερα

Στον εξωδικαστικό, οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, και πιθανότατα την Πέμπτη (σήμερα), αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας και το σχετικό κείμενο εστάλη χθες στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Περισσότερα
 •   Κεντρικό:
  Λένορμαν 161 & Βίαντος 2, Αθήνα
 •   Υποκατάστημα:
  Λένορμαν 194 - 196, Αθήνα
 •   210 5156800 | 210 5150275
  210 5150276 | 210 5130015
 •   210 5157516
 • info@revivalsa.gr

Social Media

Θα μας Βρείτε