Tax News

Οδηγίες συμπλήρωσης έντυπου Ε3 και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2016.

Οδηγίες συμπλήρωσης έντυπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2016.

Περισσότερα

Προχωρημένες οι συζητήσεις για μείωση φορολογικών συντελεστών.

Μείωση των φορολογικών συντελεστών για νομικά και φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει η συζήτηση με τους εταίρους, όπως υπογράμμισε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Ξεδιπλώνοντας το πλαίσιο των συζητήσεων για το καυτό θέμα της φορολογίας, έδωσε ένα στίγμα των θεμάτων που συζητούνται και για το οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν καταλήξει.

Περισσότερα

Με προσαύξηση 75% η αμοιβή για εργασία την 25η Μαρτίου.

Προσαυξημένες υποχρεούνται να καταβάλουν οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες τις αμοιβές των εργαζομένων που θα απασχολήσουν την 25η Μαρτίου. Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων της ΓΣΕΕ, αν οι εργαζόμενοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν.

Περισσότερα

Ερχονται έλεγχοι-εξπρές για τις καταθέσεις.

Μεγάλος Αδελφός» για τον έλεγχο καταθέσεων, ειδικοί φοροέλεγχοι στις επιχειρήσεις που μετεγκαταστάθηκαν σε γειτονικές χώρες, εντατικοποίηση ελέγχων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και πανελλαδικό σύστημα επιτόπιων ελέγχων αποτελούν τις προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που παρουσίασε χθες ο Γ. Πιτσιλής σε ειδική ημερίδα του ΣΕΒ.

Περισσότερα

Οι Εφορίες πρέπει να ειδοποιούν πριν να επιβάλουν πρόστιμα.

Διχάζεται η Δικαιοσύνη γύρω από το πόσες φορές και πότε πρέπει να καλεί η Εφορία τον ελεγχόμενο για εξηγήσεις, προκειμένου να μην παραβιάζονται υπερασπιστικά του δικαιώματα και να μπορεί να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο την άμυνά του, πριν οι εφοριακοί του «ρίξουν τα βιβλία», του προσδιορίσουν «τρελά» εισοδήματα ή του επιβάλουν «τσουκτερά» πρόστιμα.

Περισσότερα

Από σήμερα η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Με αλλαγές και αναβαθμίσεις στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) ξεκινάει σήμερα η περίοδος υποβολής δηλώσεων από τους αγρότες, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου. Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις δύναται να υποβληθούν έως τις 9 Ιουνίου, αλλά με ποινή 1% ανά ημέρα καθυστέρησης. Σημειώνεται ότι η ενιαία αίτηση ΟΣΔΕ είναι η μοναδική αίτηση χορήγησης ενίσχυσης που καλείται να υποβάλει ο γεωργός και η οποία καλύπτει όλα τα καθεστώτα και τα μέτρα στήριξης.

Περισσότερα

Αντισυνταγματικές οι συνεχείς παρατάσεις φορολογικών ελέγχων.

Με κατάρρευση απειλούνται οι συνεχείς παρατάσεις που δίνει κάθε χρόνο η πολιτεία στην παραγραφή φορολογικών ελέγχων και κυρώσεων και μαζί τους κινδυνεύουν να βρεθούν «στον αέρα» πολλές ελεγκτικές πράξεις και πρόστιμα που επιβάλλουν οι φορολογικές αρχές.

Περισσότερα

Απλουστεύονται οι τελωνειακές διαδικασίες.

Την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου για την απαλλαγή από ΦΠΑ εγχώριων αγαθών σε φορολογική αποθήκη που προορίζονται για εφοδιασμό και εξαγωγή, κάτι που ισχύει για τα εγχώρια αγαθά εντός Ελεύθερης Ζώνης, αναμένει ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Περισσότερα

Πως θα δηλωθούν εισοδήματα από ενοίκια.

Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2016 εισοδήματα από ακίνητα, ή έχουν παραχωρήσει δωρεάν κατοικία στα παιδιά τους ή τους γονείς τους ή διαθέτουν «κενά» ακίνητα, αλλά και όσοι δεν κατάφεραν να εισπράξουν ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων τους θα πρέπει πριν την ηλεκτρονικό υποβολή του εντύπου Ε1 να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το έντυπο Ε2 (αναλυτικό κατάσταση μισθωμάτων από ακίνητα). Στο έντυπο Ε2 πρέπει να δηλωθούν, ξεχωριστά για κάθε ακίνητο, τα ενοίκια που εισπράχθηκαν σε περίπτωση εκμίσθωσης ή υπεκμίσθωσης καθώς και τα τεκμαρτά μισθώματα που προκύπτουν από τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτων σε τρίτους ή την ιδιόχρηση.

Περισσότερα
 •   Κεντρικό:
  Λένορμαν 161 & Βίαντος 2, Αθήνα
 •   Υποκατάστημα:
  Λένορμαν 194 - 196, Αθήνα
 •   210 5156800 | 210 5150275
  210 5150276 | 210 5130015
 •   210 5157516
 • info@revivalsa.gr

Social Media

Θα μας Βρείτε