Αναπτυξιακός Νόμος - ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ: Παρατείνεται έως τις 31 Ιανουάριου 2017 η δράση «Επιχειρηματική επανεκκίνηση».

Οπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) έχει ανακοινωθεί ότι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, παρατάθηκε η ημερομηνία ολοκλήρωσης των δράσεων του Ταμείου Επιχειρημαικότητας (ΤΕΠΙΧ).

Περισσότερα

ΕΣΠΑ:«Κουμπάρας» 404 εκατ. για επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία.

Η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος όλων των επιχειρήσεων, ενώ ειδικά στην Ελλάδα εκτιμάται ότι μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο για την επιστροφή της χώρας στον δρόμο της ανάπτυξης.

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: Χρηματοδότηση μικρών και νέων επιχειρήσεων σε 96 νησιά.

Χαμηλότοκα, ακόμη και άτοκα δάνεια για κεφάλαια κίνησης και μικρές επενδύσεις στα νησιά χάρη στην επιδότηση του επιτοκίου από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης μπορούν να διεκδικήσουν μικροί επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: Νέες δράσεις στήριξης του επιχειρείν.

Τρία νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 234 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Το ένα εξ αυτών, και συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας -Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», στοχεύει στην παροχή δεύτερης ευκαιρίας σε ανέργους, πρώην επιχειρηματίες ή ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις, ενώ τα άλλα δύο, δηλαδή η «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας» και η «Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση μμε», στοχεύουν στην ενίσχυση κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περισσότερα

ΕΣΠΑ Εγκρίθηκαν 2.444 επενδυτικά σχέδια.

Την προσωρινή λίστα με τα 2.444 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχάλησης Πτυχιούχων Τριτοβαθμιας Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς υπογράφηκε η απόφαση της προσωρινής έγκρισης.

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: Εκτός ενίσχυσης δαπάνες για αγορά ή μίσθωση γης και εγκαταστάσεων.

Δεν ενισχύονται, στο πλαίσιο του Μέτρου 4.2 η αγορά οικοπέδου, η αγορά ή μίσθωση κτιριακών εγκαταστάσεων παλαιών ή καινούργιων, ούτε τα έργα συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: Τρία εργαλεία χρηματοδότησης μικρομεσαίων εταιρειών.

Την ενεργοποίηση τριών χρηματοδοτικών εργαλείων έως τα τέλη του χρόνου σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και να ανταποκριθεί στην υποχρέωση για την απορρόφηση της προκαταβολής του 1 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα μας πέρυσι, ως διευκόλυνση, από το νέο ΕΣΠΑ.

Περισσότερα

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, ύψους 234 εκατ. ευρώ για τη Βιομηχανία!

Σε “βάλσαμο” για την αγορά και τις επιχειρήσεις, μπορούν να εξελιχθούν τα τρία νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την βιομηχανία. Καλύπτοντας μεγάλο εύρος υπαρκτών αναγκών, είναι μια ακόμα ευκαρία για τους πρώην επιχειρηματίες που έχασαν την επιχείρησή τους ή ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται μακριά από την αγορά, λόγω κρίσης.

Περισσότερα

Αγροτικό ΕΣΠΑ για 12.000 νέους γεωργούς.

Συνολικά 241 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν άτομα έως 40 ετών που θα απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα. Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 17.000 έως 22.000 ευρώ, ανάλογα με τη δραστηριότητα και την περιοχή εγκατάστασης. Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ηλικιακής ανανέωσης του γεωργικού έμψυχου δυναμικού είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος.

Περισσότερα