Tax News

Με προσαύξηση 75% η αμοιβή για εργασία την 25η Μαρτίου.

Προσαυξημένες υποχρεούνται να καταβάλουν οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες τις αμοιβές των εργαζομένων που θα απασχολήσουν την 25η Μαρτίου. Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων της ΓΣΕΕ, αν οι εργαζόμενοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν.

Περισσότερα

Ερχονται έλεγχοι-εξπρές για τις καταθέσεις.

Μεγάλος Αδελφός» για τον έλεγχο καταθέσεων, ειδικοί φοροέλεγχοι στις επιχειρήσεις που μετεγκαταστάθηκαν σε γειτονικές χώρες, εντατικοποίηση ελέγχων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και πανελλαδικό σύστημα επιτόπιων ελέγχων αποτελούν τις προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που παρουσίασε χθες ο Γ. Πιτσιλής σε ειδική ημερίδα του ΣΕΒ.

Περισσότερα

Οι Εφορίες πρέπει να ειδοποιούν πριν να επιβάλουν πρόστιμα.

Διχάζεται η Δικαιοσύνη γύρω από το πόσες φορές και πότε πρέπει να καλεί η Εφορία τον ελεγχόμενο για εξηγήσεις, προκειμένου να μην παραβιάζονται υπερασπιστικά του δικαιώματα και να μπορεί να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο την άμυνά του, πριν οι εφοριακοί του «ρίξουν τα βιβλία», του προσδιορίσουν «τρελά» εισοδήματα ή του επιβάλουν «τσουκτερά» πρόστιμα.

Περισσότερα

Από σήμερα η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Με αλλαγές και αναβαθμίσεις στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) ξεκινάει σήμερα η περίοδος υποβολής δηλώσεων από τους αγρότες, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου. Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις δύναται να υποβληθούν έως τις 9 Ιουνίου, αλλά με ποινή 1% ανά ημέρα καθυστέρησης. Σημειώνεται ότι η ενιαία αίτηση ΟΣΔΕ είναι η μοναδική αίτηση χορήγησης ενίσχυσης που καλείται να υποβάλει ο γεωργός και η οποία καλύπτει όλα τα καθεστώτα και τα μέτρα στήριξης.

Περισσότερα

Αντισυνταγματικές οι συνεχείς παρατάσεις φορολογικών ελέγχων.

Με κατάρρευση απειλούνται οι συνεχείς παρατάσεις που δίνει κάθε χρόνο η πολιτεία στην παραγραφή φορολογικών ελέγχων και κυρώσεων και μαζί τους κινδυνεύουν να βρεθούν «στον αέρα» πολλές ελεγκτικές πράξεις και πρόστιμα που επιβάλλουν οι φορολογικές αρχές.

Περισσότερα

Απλουστεύονται οι τελωνειακές διαδικασίες.

Την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου για την απαλλαγή από ΦΠΑ εγχώριων αγαθών σε φορολογική αποθήκη που προορίζονται για εφοδιασμό και εξαγωγή, κάτι που ισχύει για τα εγχώρια αγαθά εντός Ελεύθερης Ζώνης, αναμένει ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Περισσότερα

Πως θα δηλωθούν εισοδήματα από ενοίκια.

Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2016 εισοδήματα από ακίνητα, ή έχουν παραχωρήσει δωρεάν κατοικία στα παιδιά τους ή τους γονείς τους ή διαθέτουν «κενά» ακίνητα, αλλά και όσοι δεν κατάφεραν να εισπράξουν ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων τους θα πρέπει πριν την ηλεκτρονικό υποβολή του εντύπου Ε1 να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το έντυπο Ε2 (αναλυτικό κατάσταση μισθωμάτων από ακίνητα). Στο έντυπο Ε2 πρέπει να δηλωθούν, ξεχωριστά για κάθε ακίνητο, τα ενοίκια που εισπράχθηκαν σε περίπτωση εκμίσθωσης ή υπεκμίσθωσης καθώς και τα τεκμαρτά μισθώματα που προκύπτουν από τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτων σε τρίτους ή την ιδιόχρηση.

Περισσότερα

Όλες οι αλλαγές στη φορολογία.

Ωφελημένοι από την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος θα είναι μόνο οι πολιτικοί, για τους οποίους η ειδική εισφορά αλληλεγγύης μειώνεται έως 1.999 ευρώ και ταυτόχρονα προβλέπεται για πρώτη φορά έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα ολόκληρης της δαπάνης που καταβάλλουν για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων στα οποία ανήκουν.

Περισσότερα

Ηλεκτρονικοί έλεγχοι.

Από το «κόσκινο» της εφορίας θα περάσουν οι καταθέσεις 1,2 εκατομμυρίων φορολογούμενων, καθώς τίθεται σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης καταθέσεων και εισοδημάτων. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σύστημα της ΑΑΔΕ καθώς μέσα σε 48 ώρες θα μπορούν να διεκπεραιώνονται οι έλεγχοι.

Περισσότερα