Tax News

Έκδοση πιστωτικού τιμολογίου, για διαφορές που σχετίζονται με τον ΦΠΑ

Κοινοποιήθηκε η ΠΟΛ 1052/2017 σχετικά με Έκδοση πιστωτικού τιμολογίου, για διαφορές που σχετίζονται με τον ΦΠΑ.

Περισσότερα

Λουκέτα και πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πρόστιμα από 1.000 έως και 5.000 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσες επιχειρήσεις δεν μπορεί να μπει λουκέτο, όπως ξενοδοχεία, γηροκομεία, φροντιστήρια, ιατρεία κ.ά., σύμφωνα με το νέο καθεστώς αναστολής των επαγγελματικών εγκαταστάσεων που αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αμέσως μετά το Πάσχα. Το νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», μεταξύ άλλων, θα προβλέπει τα εξής...

Περισσότερα

Στον εξωδικαστικό, οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, και πιθανότατα την Πέμπτη (σήμερα), αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας και το σχετικό κείμενο εστάλη χθες στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Περισσότερα

Οδηγίες συμπλήρωσης έντυπου Ε3 και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2016.

Οδηγίες συμπλήρωσης έντυπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2016.

Περισσότερα

Προχωρημένες οι συζητήσεις για μείωση φορολογικών συντελεστών.

Μείωση των φορολογικών συντελεστών για νομικά και φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει η συζήτηση με τους εταίρους, όπως υπογράμμισε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Ξεδιπλώνοντας το πλαίσιο των συζητήσεων για το καυτό θέμα της φορολογίας, έδωσε ένα στίγμα των θεμάτων που συζητούνται και για το οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν καταλήξει.

Περισσότερα

Με προσαύξηση 75% η αμοιβή για εργασία την 25η Μαρτίου.

Προσαυξημένες υποχρεούνται να καταβάλουν οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες τις αμοιβές των εργαζομένων που θα απασχολήσουν την 25η Μαρτίου. Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων της ΓΣΕΕ, αν οι εργαζόμενοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν.

Περισσότερα

Ερχονται έλεγχοι-εξπρές για τις καταθέσεις.

Μεγάλος Αδελφός» για τον έλεγχο καταθέσεων, ειδικοί φοροέλεγχοι στις επιχειρήσεις που μετεγκαταστάθηκαν σε γειτονικές χώρες, εντατικοποίηση ελέγχων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και πανελλαδικό σύστημα επιτόπιων ελέγχων αποτελούν τις προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που παρουσίασε χθες ο Γ. Πιτσιλής σε ειδική ημερίδα του ΣΕΒ.

Περισσότερα

Οι Εφορίες πρέπει να ειδοποιούν πριν να επιβάλουν πρόστιμα.

Διχάζεται η Δικαιοσύνη γύρω από το πόσες φορές και πότε πρέπει να καλεί η Εφορία τον ελεγχόμενο για εξηγήσεις, προκειμένου να μην παραβιάζονται υπερασπιστικά του δικαιώματα και να μπορεί να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο την άμυνά του, πριν οι εφοριακοί του «ρίξουν τα βιβλία», του προσδιορίσουν «τρελά» εισοδήματα ή του επιβάλουν «τσουκτερά» πρόστιμα.

Περισσότερα

Από σήμερα η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Με αλλαγές και αναβαθμίσεις στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) ξεκινάει σήμερα η περίοδος υποβολής δηλώσεων από τους αγρότες, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου. Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις δύναται να υποβληθούν έως τις 9 Ιουνίου, αλλά με ποινή 1% ανά ημέρα καθυστέρησης. Σημειώνεται ότι η ενιαία αίτηση ΟΣΔΕ είναι η μοναδική αίτηση χορήγησης ενίσχυσης που καλείται να υποβάλει ο γεωργός και η οποία καλύπτει όλα τα καθεστώτα και τα μέτρα στήριξης.

Περισσότερα