Tax News

Νέο καθεστώς για τη διακίνηση των προϊόντων καφέ.

Νέοι όροι και προϋποθέσεις ισχύουν από χθες (2/2/2017) για τη χορήγηση άδειας φορολογικής αποθήκης προϊόντων καφέ, αλλά και νέα διαδικασία για την επιβολή του φόρου κατανάλωσης, των διατυπώσεων διακίνησης, παρακολούθησης και ελέγχου. Με το νέο καθεστώς, που καθορίζεται με τη σχετική απόφαση (ΔΕΦΚΦ/ Γ1014291ΕΞ/30.1.2017) της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τίθεται σε εφαρμογή, παρατείνεται ουσιαστικά και η απογραφή αποθεμάτων καφέ.

Περισσότερα

Η μη ενημέρωση για POS κοστίζει 1.000 ευρώ.

Με πρόστιμο 1.000ευρώ απειλούνται οι καταστηματάρχες που δεν έχουν τοποθετήσει στο ταμείο της επιχείρηση τους ειδική πινακίδα που ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη δυνατότητα χρήσης καρτών για πληρωμές μέσω POS. Επιπλέον, στην είσοδο του καταστήματος πρέπει να αναγράφονται με ευκρινή τρόπο οι συγκεκριμένες κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών, οι οποίες γίνονται αποδεκτές από κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.

 
Περισσότερα

Έως το τέλος Φεβρουάριου οι συγκεντρωτικές του 2016.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών του έτους 2016, καθώς οι υπόχρεοι θα πρέπει να τις καταχωρήσουν στο σύστημα Taxis έως και τις 28 Φεβρουάριου, ενώ οι τροποποιητικές δηλώσεις για τη διόρθωση αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία μπορούν να υποβληθούν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Περισσότερα

Παράταση για την πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών.

Παρατείνονται μέχρι και τις 15 Φεβρουάριου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στους Δήμους Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης που λήγουν ή έληξαν από τις 27 Ιανουάριου έως και τις 15 Φεβρουάριου 2017.

Περισσότερα

Κατώφλια 2017.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι, βάσει του Κανονισμού της Ε.Ε. 638/2004 ως τροποποιηθείς ισχύει, άρθρο 7 και 10 τα στατιστικά κατώφλια, τα οποία ισχύουν από 1/1/2017 έως 31/12/2017, πάνω από τα οποία οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση Intrastat διαμορφώνονται ως εξής...

Περισσότερα

Εγκύκλιος της Γ.Γ.Ε. για την υποχρέωση ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υπέγραψε χτες (31/1) εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 66 του νόμου 4446/2016 σχετικά με την ενημέρωση του καταναλωτή για την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα. Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής...

Περισσότερα

Πότε ισχύει το πρόστιμο για εκπρόθεσμη διακοπή.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμείβονταν με «μπλοκάκι» μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και επιθυμούν να προβούν σε παύση εργασιών, με ημερομηνία την 31/12/2016 και υπό την προϋπόθεση ότι δεν είχαν καμία συναλλαγή μέσα στο 2017, θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο 100 ευρώ, εφόσον η υποβολή της σχετικής δήλωσης γίνει μετά το πέρας της νόμιμης προθεσμίας για την εμπρόθεσμη υποβολή.

Περισσότερα

Αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ για τους αγρότες.

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργηθεί η υποχρέωση χιλιάδων αγροτών να μεταταχθούν από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ ετοιμάζει το υπ. Οικονομικών. Η διάταξη θα αφορά αγρότες οι οποίοι, λόγω είσπραξης σημαντικού ύψους συνολικών ποσών επιδοτήσεων εντός του 2016 αναδρομικά για προηγούμενα έτη, ξεπέρασαν το όριο εισπραχθεισών επιδοτήσεων των 5.000 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία για την απαλλαγή από το κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Περισσότερα

Από σήμερα τήρηση βιβλίων για αγρότες.

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν έως και σήμερα δηλώσεις ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, το οποίο συνεπάγεται την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, έκδοσης φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων λιανικών συναλλαγών κ.λπ.) και υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ κάθε τρίμηνο, είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες -είτε κατ’ επάγγελμα είτε όχι- που μέχρι σήμερα υπάγονταν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ απολαμβάνοντας πλήθους απαλλαγών από φορολογικές υποχρεώσεις.

Περισσότερα