Tax News

Εγκύκλιος για το κλείσιμο των βιβλίων στην Εφορία.

Απαλλαγή από το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους υποβάλουν αίτηση στην Εφορία για κλείσιμο των βιβλίων μέχρι και τις 31/5/2017 υπό την προϋπόθεση ότι η προθεσμία για την υποβολή τους είχε λήξει μέχρι τις 30/9/2016 προβλέπει εγκύκλιος του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις και οδηγίες για τη διαδικασία διακοπής εργασιών.

Περισσότερα

Στον αέρα τα αδήλωτα εισοδήματα.

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αδυνατεί να εφαρμόσει τη ρύθμιση, καθώς οι ΔΟΥ και οι λοιπές υπηρεσίες της δεν μπορούν να προχωρήσουν στην εκκαθάριση των εκπρόθεσμων αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και άλλων φόρων που έχουν ήδη σπεύσει να υποβάλουν όσοι φορολογούμενοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Περισσότερα

Νέο καθεστώς για τη διακίνηση των προϊόντων καφέ.

Νέοι όροι και προϋποθέσεις ισχύουν από χθες (2/2/2017) για τη χορήγηση άδειας φορολογικής αποθήκης προϊόντων καφέ, αλλά και νέα διαδικασία για την επιβολή του φόρου κατανάλωσης, των διατυπώσεων διακίνησης, παρακολούθησης και ελέγχου. Με το νέο καθεστώς, που καθορίζεται με τη σχετική απόφαση (ΔΕΦΚΦ/ Γ1014291ΕΞ/30.1.2017) της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τίθεται σε εφαρμογή, παρατείνεται ουσιαστικά και η απογραφή αποθεμάτων καφέ.

Περισσότερα

Η μη ενημέρωση για POS κοστίζει 1.000 ευρώ.

Με πρόστιμο 1.000ευρώ απειλούνται οι καταστηματάρχες που δεν έχουν τοποθετήσει στο ταμείο της επιχείρηση τους ειδική πινακίδα που ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη δυνατότητα χρήσης καρτών για πληρωμές μέσω POS. Επιπλέον, στην είσοδο του καταστήματος πρέπει να αναγράφονται με ευκρινή τρόπο οι συγκεκριμένες κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών, οι οποίες γίνονται αποδεκτές από κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.

 
Περισσότερα

Έως το τέλος Φεβρουάριου οι συγκεντρωτικές του 2016.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών του έτους 2016, καθώς οι υπόχρεοι θα πρέπει να τις καταχωρήσουν στο σύστημα Taxis έως και τις 28 Φεβρουάριου, ενώ οι τροποποιητικές δηλώσεις για τη διόρθωση αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία μπορούν να υποβληθούν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Περισσότερα

Παράταση για την πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών.

Παρατείνονται μέχρι και τις 15 Φεβρουάριου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στους Δήμους Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης που λήγουν ή έληξαν από τις 27 Ιανουάριου έως και τις 15 Φεβρουάριου 2017.

Περισσότερα

Κατώφλια 2017.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι, βάσει του Κανονισμού της Ε.Ε. 638/2004 ως τροποποιηθείς ισχύει, άρθρο 7 και 10 τα στατιστικά κατώφλια, τα οποία ισχύουν από 1/1/2017 έως 31/12/2017, πάνω από τα οποία οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση Intrastat διαμορφώνονται ως εξής...

Περισσότερα

Εγκύκλιος της Γ.Γ.Ε. για την υποχρέωση ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υπέγραψε χτες (31/1) εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 66 του νόμου 4446/2016 σχετικά με την ενημέρωση του καταναλωτή για την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα. Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής...

Περισσότερα

Πότε ισχύει το πρόστιμο για εκπρόθεσμη διακοπή.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμείβονταν με «μπλοκάκι» μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και επιθυμούν να προβούν σε παύση εργασιών, με ημερομηνία την 31/12/2016 και υπό την προϋπόθεση ότι δεν είχαν καμία συναλλαγή μέσα στο 2017, θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο 100 ευρώ, εφόσον η υποβολή της σχετικής δήλωσης γίνει μετά το πέρας της νόμιμης προθεσμίας για την εμπρόθεσμη υποβολή.

Περισσότερα