Tax News

«Αχρηστες» οι αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016.

Το αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες θα ισχύσει χωρίς αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016, πράγμα που σημαίνει ότι οι φετινές αποδείξεις είναι «άχρηστες» για την Εφορία. Στο έντυπο Ε1 της νέας φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά την άνοιξη του 2017, ο κωδικός 049 του πίνακα 7 για την αναγραφή του ποσού των αποδείξεων θα υπάρχει αλλά θα είναι και πάλι ανενεργός.

Περισσότερα

Χρήση και Τρόποι Απόκτησης της Ψηφιακής Υπογραφής.

Η Ψηφιακή Υπογραφή ισοδυναμεί με τη φυσική υπογραφή στον ψηφιακό κόσμο και αντικαθιστά την επικύρωση των Υπεύθυνων Δηλώσεων ή λοιπών Εγγράφων και Εντύπων Αιτήσεων από το νόμιμο εκπρόσωπο (μέσω ΚΕΠ ή μιας άλλης δημόσιας αρχής), μέσα από τον υπολογιστή του χρήστη, όπου έχει εγκατασταθεί το (usb token) και τα αντίστοιχα λογισμικά προγραμμάτα.

Περισσότερα

Σταθερά τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Καμία μεταβολή στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 αποφάσισε τελικά το υπουργείο Οικονομικών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθούν στo Taxis (www.gsis.gr) τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή.

Περισσότερα

Εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Τις τελευταίες πινελιές βάζουν κυβέρνηση και τρόικα στη νομοθετική ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, βάσει του οποίου θα «κουρεύονται» κατά 50% οι οφειλές επιχειρήσεων και επιτηδευματιών προς το Δημόσιο (εφορία, ταμεία) και τις τράπεζες και το εναπομείναν ποσό θα ρυθμίζεται σε έως και δέκα χρόνια.

Περισσότερα

Νέο ποινολόγιο της εφορίας.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) φέρεται αποφασισμένη να δώσει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας που αποκαλύφθηκε ότι ισχύει μετά τις καλοκαιρινές εφόδους στην αγορά. Τις εισηγήσεις αυτές φαίνεται να εξετάζει καταρχήν θετικά και η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, θέλοντας να μην πηγαίνουν στράφι οι έλεγχοι της Εφορίας και να μην ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για ίδιου χαρακτήρα φορολογικές παραβάσεις.

Περισσότερα

Αναδρομικοί φόροι σε μεταβιβάσεις ακινήτων.

Με πρόσχημα τους ελέγχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στοχοποιεί για μαύρο χρήμα όσους δήλωσαν στο πωλητήριο συμβόλαιο την αντικειμενική τιμή και όχι το πραγματικό τίμημα - πρακτικά δηλαδή πάνω από 500.000 πολίτες που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο τη δεκαετία του 2000.

Περισσότερα

Φόρος 40%-45% στα αδήλωτα εισοδήματα.

Τη χρυσή τομή φαίνεται πως έχουν βρει τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών στις διαπραγματεύσεις για το ύψος του φορολογικού συντελεστή στις περιπτώσεις της εθελοντικής αποκάλυψης των αδήλωτων εισοδημάτων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, οι δανειστές, με εξαίρεση τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), βάζουν νερό στο κρασί τους και δέχονται τα αδήλωτα εισοδήματα που αποκαλύπτονται οικειοθελώς από ιδιώτες να φορολογούνται με ποσοστό της τάξης του 40%-45% περίπου.

Περισσότερα

Νέες αλλαγές στα capital controls - Άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Με την απόφαση Γ.Δ.Ο.Π. 0001644 ΕΞ 2016, τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α' 84), όπως ισχύει, ως εξής...

Περισσότερα

ΣτΕ: Παράνομος ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ.

Παράνομος κρίθηκε ο τρόπος υπολογισμού και επιβολής του ΕΝΦΙΑ σε 4 περιοχές της χώρας, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη, τον Νέο Βουτζά και τους Δελφούς, από το Συμβούλιο της Επικράτειας με αποφάσεις του Β' Τμήματος.

Περισσότερα