Tax News

Δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου οι αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες που λαμβάνει, μέσω της μόνιμης εγκατάστασής του στην Ελλάδα, νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, φορολογικός κάτοικος κράτους - μέλους της Ε.Ε ή του Ε.Ο.Χ.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1007/2017, διευκρινίζεται ότι οι αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες ή και αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες που λαμβάνει, μέσω της μόνιμης εγκατάστασής του στην Ελλάδα, νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, φορολογικός κάτοικος κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.

Περισσότερα

Σε τρία στάδια η εγκατάσταση των POS.

Σε «δόσεις» θα υλοποιηθεί το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πλήρη υιοθέτηση από την αγορά του πλαστικού χρήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το έγκαιρο χτίσιμο του αφορολόγητου από τους υπόχρεους και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Περισσότερα

Οι εισφορές που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Εντός τον επόμενων ημερών καταφθάνουν τα πρώτα «ραβασάκια» για τις νέες εισφορές του 2017 στους εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Το νέο τοπίο έχει ως κεντρικό πυλώνα το πραγματικό καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της ασφαλιστέας δραστηριότητας του προηγούμενου έτους.

Περισσότερα

Με τεκμήρια ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών.

Με τον νόμο Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο επινόησε νέο τρόπο για να καλύψει τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού, τα οποία προκαλούνται λόγω της υψηλής ανεργίας, αλλά και της εισφοροδιαφυγής. Τα ασφαλιστικά ταμεία εναρμονίζονται με την Εφορία όχι μόνο ως προς τον εισπρακτικό μηχανισμό τους, αλλά και ως προς τις πρακτικές με τις οποίες το Κράτος υπολογίζει τις απαιτήσεις του σε φόρους. Με το νέο σύστημα οι εργοδότες θα αναγκάζονται να πληρώνουν εισφορές όχι μόνο για τους εργαζομένους που έχουν προσλάβει, αλλά και για όσους το Κράτος θα ήθελε να απασχολούν!

Περισσότερα

Εξι βήματα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σε έξι βήματα και το αργότερο σε έξι μήνες από την υποβολή της αίτησης θα ολοκληρώνεται η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, που αναμένεται να βγει σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα

Φόρος 22% - 45% στην παράλληλη αγροτική επιχειρηματικότητα.

Την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το 13% στα επίπεδα του 22%-45% για όσα φυσικά πρόσωπα δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες επιβεβαίωσε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση 38 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

Νέα παράταση στα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν ανά την Επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, προχωρά στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για τέσσερις ακόμα ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. 

Περισσότερα

Σε 12 δόσεις η εξόφληση οφειλών 2016.

«Ανάσα» σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς, αλλά και ασφαλισμένους αγρότες του ΟΓΑ, αναμένεται να δώσει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών του έτους 2016 σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Περισσότερα

Τι αλλάζει για οχήματα από άλλο κράτος Ε.Ε. και απαλλαγές από 1/2.

Νέα διαδικασία τίθεται σε εφαρμογή, από την 1η Φεβρουάριου, για τη φορολογική μεταχείριση από πλευράς ΦΠΑ στις περιπτώσεις απόκτησης αυτοκινήτων από άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία μεταβιβάζονται από την εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων σε δικαιούχα απαλλαγής από τέλος ταξινόμησης πρόσωπα. Το νέο καθεστώς καθορίζεται με την υπ’ αριθμ.ΔΕΦΚΦ/ Δ1189980 ΕΞ/ 30.12.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλά, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής...

Περισσότερα