Tax News

Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρηματίες που πτώχευσαν!

Μία ακόμη ευκαιρία σε όσους επιχειρηματίες, κυρίως μικρούς και πολύ μικρούς χρεοκόπησαν εν μέσω και λόγω της οικονομικής κρίσης δίνουν δύο σημαντικές πρωτοβουλίες στις οποίες προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Περισσότερα

Σε φορολογικό κλοιό από το 2017 οι καταθέτες εξωτερικού.

Η συμφωνία θα ισχύσει σε δύο φάσεις, το 2017 και το 2018. Από την 1η Ιανουάριου 2017 οι φορολογικές αρχές 52 χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, θα ανταλλάζουν στοιχεία για οποιοδήποτε χρεόγραφο (καταθέσει, ομόλογα, μετοχές κ,λπ.) βρισκόταν στις τράπεζές τους από φορολογικούς κατοίκους άλλων χωρών το προηγούμενο έτος – το 2016.

Περισσότερα

Νέα πρόστιμα για τη «μαύρη» εργασία και κίνητρα σε όσους την καταγγέλλουν.

Ηλεκτρονικό δίκτυ για τη «μαύρη» εργαστό απλώνει το ΣΕΠΕ σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τους στρατηγικούς θιασώτες της αδήλωτης, ενώ αναδιαρθρώνει τα πρόστιμα για τους ανασφάλιστους.

Περισσότερα

«Κουρεύουν» ΦΠΑ και εγγυήσεις δανείων.

Κούρεμα υπό προϋποθέσεις και του ΦΠΑ, συμφώνησαν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι θεσμοί να περιλαμβάνεται στον εξωδικαστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών.

Περισσότερα

Ιδρύεται το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων.

Ιδρύεται το Υπερταμείο Συνεπενδυσεων Ιδρύεται την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, το νέο, καινοτόμο Υπερταμείο Συνεπενδυσεων το οποίο θα συγκεντρώνει επενδυτικά κεφάλαια για την ενίσχυση καινοτόμων ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περισσότερα

Επιταχύνει τις διαδικασίες ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Την ταχεία εκκαθάριση των μη βιώσιμων επιχειρήσεων και την έγκαιρη διάσωση των βιώσιμων μέσω και του περιορισμού της δικαστικής παρέμβασης κατά το προστάδιο των διαπραγματεύσεων και την ανάληψη πρωτοβουλίας εξυγίανσης της υπερχρεωμένης επιχείρησης από πιστωτές σε περίπτωση μη συνεργάσιμου οφειλέτη, προβλέπει ο αναθεωρημένος Πτωχευτικός Κώδικας (ΠτΚ) που κατατέθηκε στη Βουλή.

Περισσότερα

Νέοι όροι στις online μισθώσεις κατοικιών.

Το «μερίδιό» του από την «πίτα» ύψους 1,4 δια. ευρώ της ραγδαίας αναπτυσσόμενης αγοράς των ηλεκτρονικών μισθώσεων επιπλωμένων κατοικιών σε ξένους επισκέπτες, επιχειρεί να βάλει το Δημόσιο με τη θεσμοθέτηση μιας σειράς όρων και προϋποθέσεων που εφεξής θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο αυτό.

Περισσότερα

On line σύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία.

Την υποχρέωση να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα δεδομένα όλων των τιμολογίων, των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και των λοιπών φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν έχουν από το επόμενο έτος πάνω από 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματι'ες της χώρας.

Περισσότερα

Η εφορία θα «ξεσκονίζει» τα πρόσωπα πίσω από τις εικονικές επιχειρήσεις.

Σε περίπτωση ύπαρξης βεβαιωμένης ληξιπρόθεσμης οφειλής σε βάρος εικονικής επιχείρησης, οι πραγματικοί υπόχρεοι που υποκρύπτονται δεν έχουν την ιδιότητα των συνυπόχρεων, διότι ευθύνονται ανεξαρτήτως από τα φαινόμενα πρόσωπα (εκείνα που εικονικά φέρονται ότι ασκούν την επιχείρηση) και κατά συνέπεια λαμβάνονται σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα διοικητικά, ασφαλιστικά, αναγκαστικά και λοιπά μέτρα είσπραξης, αφού συνταχθεί ιδιαίτερη έκθεση ελέγχου όπου θα καταλογιστούν οι ανάλογες κυρώσεις και σ’ αυτούς.

Περισσότερα