Tax News

e-ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Ελέγχονται 1,3 εκατ. ΑΦΜ πολιτών και επιχειρήσεων

Τριβουν τα χέρια τους στη Γενική Γραμμστεία Δημοσίων Εσόδων από τα θετικά αποτελεσματα που λαμβάνουν από την περασμένη Δευτέρα μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία και δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές να πληκτρολογούν οποιοδήπστε ΑΦΜ φορολογουμέναυ ή επιχείρησης και σε χρόνο μηδέν να έχουν μια πρώτη εικόνα για το συνολικό του προφίλ αλλά και τις πιθανότητες να είναι ύποπτος για φοροδιαφυγή.

Περισσότερα

«Ψαλίδι» 180 εκατ. ευρώ σε τέσσερις φοροαπαλλαγές.

Περικοπές φοροαπαλλαγών ύψους 180 εκατ. ευρώ «κλειδώνουν» την Κυριακή (27/11) στην τηλεδιάσκεψη που αναμένεται να έχει η τρόικα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης , χωρίς ωστόσο να θίγονται προνοιακά επιδόματα.

Περισσότερα

Ο νέος υπολογισμός των εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες.

Προσωρινός τρόπος υπολογισμού «κλειδώνει» για τις εισφορές των ελευθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Περισσότερα

«Αχρηστες» οι αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016.

Το αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες θα ισχύσει χωρίς αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016, πράγμα που σημαίνει ότι οι φετινές αποδείξεις είναι «άχρηστες» για την Εφορία. Στο έντυπο Ε1 της νέας φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά την άνοιξη του 2017, ο κωδικός 049 του πίνακα 7 για την αναγραφή του ποσού των αποδείξεων θα υπάρχει αλλά θα είναι και πάλι ανενεργός.

Περισσότερα

Χρήση και Τρόποι Απόκτησης της Ψηφιακής Υπογραφής.

Η Ψηφιακή Υπογραφή ισοδυναμεί με τη φυσική υπογραφή στον ψηφιακό κόσμο και αντικαθιστά την επικύρωση των Υπεύθυνων Δηλώσεων ή λοιπών Εγγράφων και Εντύπων Αιτήσεων από το νόμιμο εκπρόσωπο (μέσω ΚΕΠ ή μιας άλλης δημόσιας αρχής), μέσα από τον υπολογιστή του χρήστη, όπου έχει εγκατασταθεί το (usb token) και τα αντίστοιχα λογισμικά προγραμμάτα.

Περισσότερα

Σταθερά τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Καμία μεταβολή στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 αποφάσισε τελικά το υπουργείο Οικονομικών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθούν στo Taxis (www.gsis.gr) τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή.

Περισσότερα

Εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Τις τελευταίες πινελιές βάζουν κυβέρνηση και τρόικα στη νομοθετική ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, βάσει του οποίου θα «κουρεύονται» κατά 50% οι οφειλές επιχειρήσεων και επιτηδευματιών προς το Δημόσιο (εφορία, ταμεία) και τις τράπεζες και το εναπομείναν ποσό θα ρυθμίζεται σε έως και δέκα χρόνια.

Περισσότερα

Νέο ποινολόγιο της εφορίας.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) φέρεται αποφασισμένη να δώσει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας που αποκαλύφθηκε ότι ισχύει μετά τις καλοκαιρινές εφόδους στην αγορά. Τις εισηγήσεις αυτές φαίνεται να εξετάζει καταρχήν θετικά και η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, θέλοντας να μην πηγαίνουν στράφι οι έλεγχοι της Εφορίας και να μην ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για ίδιου χαρακτήρα φορολογικές παραβάσεις.

Περισσότερα

Αναδρομικοί φόροι σε μεταβιβάσεις ακινήτων.

Με πρόσχημα τους ελέγχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στοχοποιεί για μαύρο χρήμα όσους δήλωσαν στο πωλητήριο συμβόλαιο την αντικειμενική τιμή και όχι το πραγματικό τίμημα - πρακτικά δηλαδή πάνω από 500.000 πολίτες που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο τη δεκαετία του 2000.

Περισσότερα