Tax News

Φοροεκπτώσεις για τους εμπόρους.

Στην κλιμακωτή φορολόγηση με συντελεστές έως 60% των αδήλωτων κεφαλαίων φαίνεται να συμφωνούν κυβέρνηση και δανειστές ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Αντίθετα, τίτλοι τέλους πέφτουν οριστικά στον ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τις επιχειρήσεις, καθώς οι θεσμοί απέρριψαν και την τελευταία κυβερνητική πρόταση. Ο μερικώς ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, στον οποίο θα κατέληγαν οι εισπράξεις που θα γίνονταν με πλαστικό χρήμα, εξετάζεται τώρα να αντικατασταθεί από φορολογικά κίνητρα, όπως έκπτωση φόρου ή φοροαπαλλαγή προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελμαχίες προκειμένου να εγκαταστήσουν συσκευές POS.

Περισσότερα

Το σχέδιο για τα χρέη μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Ρύθμιση και διαγραφή επιχειρηματικών ληξιπρόθεσμων οφειλών με δύο ταχύτητες φέρνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός που θα λειτουργεί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αυτή σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και μέσα από «προκάτ» διαδικασίες και την online διαπραγμάτευση οφειλετών και πιστωτών θα αποφασίζονται οι δόσεις και οι διαγραφές, για τις βιώσιμες και μόνο εταιρείες.

Περισσότερα

Πτωχεύσεις-εξπρές και μπλόκο στα δόλια «κανόνια» εταιρειών.

Μεγάλες ανατροπές στη διαδικασία πτώχευσης των επιχειρήσεων φέρνει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που τέθηκε σε δημόσια διαβαύλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Περισσότερα

Απόφαση ΣτΕ για μη εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες: Δεν φορολογείται η πώληση μετοχών με ζημιά.

«Φρένο» στη φορολόγηση της πώλησης μετοχών ημεδαπών εταιρειών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο βάζει το Συμβούλιο της Επικράτειας, όταν η πώληση είναι ζημιογόνα και δεν αποδίδει κέρδη.

Περισσότερα

Οι προϋποθέσεις για μερική άρση κατασχέσεων.

Σε μερική άρση της κατάσχεσης λογαριασμών μέχρι και 70% του ποσού για ληξιπρόθεσμες οφειλές υπό προϋποθέσεις μπορούν να προχωρήσουν οι φορολογούμενοι με αίτημά τους στην Εφορία. Αυτό προκύπτει από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, ΤρύφωναΑλεξιάδη, στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία η εντολή που έχει δοθεί στις Εφορίες είναι να προχωρούν σε κατασχέσεις για μεγάλους οφειλέτες και να εξαντλούν όλα τα μέσα ρυθμίσεων και διακανονισμού για τους μικρούς.

Περισσότερα

Αρχίζουν οι αυτεπάγγελτοι συμψηφισμοί.

Αρχίζει εντός των ημερών η πρώτη φάση των αυτεπάγγελιων συμψηφισμών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα

Σε 90 δόσεις η ρύθμιση χρεών άνω των 600.000 προς το ΙΚΑ.

Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που απαιτείται, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), για τη ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ που υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ προσδιορίζει νέα εγκύκλιος του ΙΚΑ, η οποία διαχωρίζει τους οφειλέτες σε δυο κατηγορίες: α) στους οφειλέτες που είναι σε καθεστώς πτώχευσης και β) στους οφειλέτες που βρίσκονται σε διαδικασία εξυγίανσης.

Περισσότερα

Ποια είναι τα πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων σε περίπτωση υποτροπής.

Το πρόστιμο που επιβάλλεται στις περιπτώσεις διάπραξης και διαπίστωσης της παράβασης μη έκδοσης ή έκδοσης ή λήψης ανακριβούς φορολογικού στοιχείου από τον έλεγχο, με βάση το νέο καθεστώς που ισχύει από τις 25 Ιουλίου 2016, είναι ίσο με το 50% επί του φόρου που θα προέκυπτε από το μη εκδοθέν στοιχείο, ή επί της διαφοράς αντίστοιχα στην περίπτωση ανακριβούς στοιχείου.

Περισσότερα

Ρυθμίσεις και κούρεμα χρεών για βιώσιμες επιχειρήσεις.

Πράσινο φως στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα επιχειρηματικά δάνεια έδωσε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη συνολική ρύθμιση των χρεών που έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις προς τις τράπεζες, το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τρίτους.

Περισσότερα