Tax News

Φόρος 40%-45% στα αδήλωτα εισοδήματα.

Τη χρυσή τομή φαίνεται πως έχουν βρει τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών στις διαπραγματεύσεις για το ύψος του φορολογικού συντελεστή στις περιπτώσεις της εθελοντικής αποκάλυψης των αδήλωτων εισοδημάτων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, οι δανειστές, με εξαίρεση τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), βάζουν νερό στο κρασί τους και δέχονται τα αδήλωτα εισοδήματα που αποκαλύπτονται οικειοθελώς από ιδιώτες να φορολογούνται με ποσοστό της τάξης του 40%-45% περίπου.

Περισσότερα

Νέες αλλαγές στα capital controls - Άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Με την απόφαση Γ.Δ.Ο.Π. 0001644 ΕΞ 2016, τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α' 84), όπως ισχύει, ως εξής...

Περισσότερα

ΣτΕ: Παράνομος ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ.

Παράνομος κρίθηκε ο τρόπος υπολογισμού και επιβολής του ΕΝΦΙΑ σε 4 περιοχές της χώρας, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη, τον Νέο Βουτζά και τους Δελφούς, από το Συμβούλιο της Επικράτειας με αποφάσεις του Β' Τμήματος.

Περισσότερα

Πώς θα γίνει η απαλλαγή καυσίμων από τον ΕΦΚ.

Βρέθηκε η λύση μεταξύ ΥΠΟΙΚ και ΕΕΕ για την αντικατάσταση του ναυλοσυμφώνου ως δικαιολογητικου. Με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών δίνεται λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργιιθεί στις ναυτιλιακές εταιρείες με την κατάθεση του ναυλοσυμφώνου ως προϋπόθεση για την απαλλαγή των ναυτιλιακών καυσίμων (bunkers) από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ή άλλους δασμούς.

Περισσότερα

Φορο-παγίδες για πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Αυξημένη είναι πλέον η πιθανότητα εκατομμύρια φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα από τόκους, ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση να κληθούν να πληρώσουν το 2017 υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος, τα οποία θα υπολογιστούν με 44% επί εξωπραγματικών ποσών τεκμαρτού εισοδήματος που θα τους προσδιορίσουν τα τεκμήρια διαβίωσης.

Περισσότερα

Ένα ακόμη βήμα κατά της φοροδιαφυγής.

Νέο βήμα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. την απόφαση που έλαβε σας 8 Νοεμβρίου για την πρόσβαση των φορολογικών αρχών των κρατών μελών σε πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους εταιρειών.

Περισσότερα

Η φόρμουλα για τη διαγραφή χρεών από την Εφορία.

Σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών προβλέπει κλιμακωτή διαγραφή φόρων με εξαίρεση τους παρακρατούμενους -υπέρ τρίτων- στο πλαίσιο της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Περισσότερα

Αρχισαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί.

Σήμερα για να συμψηφίσει ένας φορολογούμενος την επιστροφή φόρου εισοδήματος που δικαιούνται με μια βεβαιωμένη οφειλή του π.χ. τον ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να στηθεί στην ουρά της εφορίας του για να υποβάλει τη σχετική αίτηση προκειμένου να προχωρήσει ο συμψηφισμός.Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί να βάλει τέλος σε αυτήν την ταλαιπωρία των φορολογούμενων προχωρώντας σε αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου με βεβαιωμένες οφειλές.

Περισσότερα

Απλοποίηση και e-έναρξη εργασιών.

Περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών έναρξης επαγγελματικής δραστηριότητας με την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών δηλώσεων και την κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης στις ΔΟΥ των απαιτουμενων δικαιολογητικών προαναγγέλλεται σε έγγραφη απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Τρ. Αλεξιάδης όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Περισσότερα