Tax News

Νέος αναπτυξιακός από 12 Οκτωβρίου με ενισχύσεις 550εκ. ευρώ.

Ενεργοποιείται ο νέος αναπτυξιακός νόμος και από τις 12 Οκτωβρίου επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για επενδυτικά τους σχέδια διεκδικώντας την παροχή φαρολογικών απαλλαγών και χρηματοδοτικών ενισχύσεων συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα

Δάνεια έως 800.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης και επενδύσεις.

Με την... πλάτη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν δάνεια για κεφάλαια κίνησης αλλά και επενδύσεις από 10.000 έως 800.000.

Περισσότερα

Μέσω του TAXIS αυτόματος συμψηφισμός επιστροφών με οφειλές.

Σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια θα δίνει τη δυνατότητα στους ίδιους τους φορολογούμενους να προχωρούν ηλεκτρονικά σε συμψηφισμούς των οφειλών τους με εκκαθαρισμένες επιστροφές φόρων.

Περισσότερα

Υποχρεωτική η εγκατάσταση των POS.

Την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS) σε εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, καφενεία, καφετερίες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και λοιπά καταστήματα μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας από την 1η-1-2017 προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα για την επέκταση της χρήσης «πλαστικού» και «ηλεκτρονικού» χρήματος σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές. Προβλέπει επίσης την επέκταση της υποχρέωσης αυτής σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες εντός του 2017.

Περισσότερα

Εταιρεία με μια «στάση»

Τη δυνατότητα ίδρυσής τους με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο θα έχουν σύντομα οι επιχειρήσεις της χώρας, ενώ παράλληλα προωθείται ένα ευρύτερα απλουστευτικό πλαίσιο και για όσες θα ιδρύονται με τον συμβατικό τρόπο. Αυτό προβλέπει σχετικό σχέδιο νόμου που έθεσε χθες σε καθεστώς δημόσιας διαβουλευσης το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Με το ίδιο νομοσχέδιο, η έκδοση ΑΦΜ και η εγγραφή στον ασφαλιστικό φορέα θα πραγματοποιούνται «υπηρεσιακά», ενώ για λόγους διευκόλυνσης και ομοιογένειας θα καταρτιστούν και «πρότυπα» καταστατικά.

Περισσότερα

Βαριές «καμπάνες» για τη φοροδιαφυγή.

Βαριές ποινές φυλάκισης άνω των 2 ετών, που μπορεί να φτάσουν και τα 10 χρόνια, αλλά και πρόστιμα-φωτιά αντιμετωπίζουν στο εξής οι επιτήδειοι που θα συλληφθουν να διαπράττουν εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Περισσότερα

Χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας - συμψηφισμοί οφειλής.

Μόνη η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση, δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί συμψηφισμού. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι και κατά την εξόφληση τίτλων πληρωμής, ανεξαρτήτως ύψους ποσού, ακόμη και στις περιπτώσεις κάτω των 1.500 ευρώ, για τις οποίες δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας, πρέπει να ελέγχεται η τυχόν συνδρομή των προϋποθέσεων του συμψηφισμού.

Περισσότερα

Α. Παπαδεράκης: Προωθείται σχετική ρύθμιση για το αναδρομικό κλείσιμο επιχειρήσεων

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των αναδρομικών (εκπρόθεσμων) διακοπών των επιχειρήσεων.

Περισσότερα

Έρχονται διασταυρώσεις καταθέσεων με εισοδήματα

Οι καταθέσεις -από ένα ποσό και πάνω- εκατομμυρίων πολιτών θα διασταυρώνονται ανά έτος με το τι δήλωσαν για πολλά χρόνια στη φορολογική τους δήλωση. Τη μορφή αυτή ελέγχων προανήγγειλε χθες ο αναπλπρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, προαναγγέλλοντας επίσης τα νομοσχέδια για την «εθελοντική αποκάλυψη» κεφαλαίων και το πλαστικό χρήμα.

Περισσότερα