Tax News

Σε 90 δόσεις η ρύθμιση χρεών άνω των 600.000 προς το ΙΚΑ.

Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που απαιτείται, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), για τη ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ που υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ προσδιορίζει νέα εγκύκλιος του ΙΚΑ, η οποία διαχωρίζει τους οφειλέτες σε δυο κατηγορίες: α) στους οφειλέτες που είναι σε καθεστώς πτώχευσης και β) στους οφειλέτες που βρίσκονται σε διαδικασία εξυγίανσης.

Περισσότερα

Ποια είναι τα πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων σε περίπτωση υποτροπής.

Το πρόστιμο που επιβάλλεται στις περιπτώσεις διάπραξης και διαπίστωσης της παράβασης μη έκδοσης ή έκδοσης ή λήψης ανακριβούς φορολογικού στοιχείου από τον έλεγχο, με βάση το νέο καθεστώς που ισχύει από τις 25 Ιουλίου 2016, είναι ίσο με το 50% επί του φόρου που θα προέκυπτε από το μη εκδοθέν στοιχείο, ή επί της διαφοράς αντίστοιχα στην περίπτωση ανακριβούς στοιχείου.

Περισσότερα

Ρυθμίσεις και κούρεμα χρεών για βιώσιμες επιχειρήσεις.

Πράσινο φως στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα επιχειρηματικά δάνεια έδωσε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη συνολική ρύθμιση των χρεών που έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις προς τις τράπεζες, το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τρίτους.

Περισσότερα

Νέος αναπτυξιακός από 12 Οκτωβρίου με ενισχύσεις 550εκ. ευρώ.

Ενεργοποιείται ο νέος αναπτυξιακός νόμος και από τις 12 Οκτωβρίου επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για επενδυτικά τους σχέδια διεκδικώντας την παροχή φαρολογικών απαλλαγών και χρηματοδοτικών ενισχύσεων συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα

Δάνεια έως 800.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης και επενδύσεις.

Με την... πλάτη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν δάνεια για κεφάλαια κίνησης αλλά και επενδύσεις από 10.000 έως 800.000.

Περισσότερα

Μέσω του TAXIS αυτόματος συμψηφισμός επιστροφών με οφειλές.

Σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια θα δίνει τη δυνατότητα στους ίδιους τους φορολογούμενους να προχωρούν ηλεκτρονικά σε συμψηφισμούς των οφειλών τους με εκκαθαρισμένες επιστροφές φόρων.

Περισσότερα

Υποχρεωτική η εγκατάσταση των POS.

Την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS) σε εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, καφενεία, καφετερίες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και λοιπά καταστήματα μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας από την 1η-1-2017 προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα για την επέκταση της χρήσης «πλαστικού» και «ηλεκτρονικού» χρήματος σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές. Προβλέπει επίσης την επέκταση της υποχρέωσης αυτής σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες εντός του 2017.

Περισσότερα

Εταιρεία με μια «στάση»

Τη δυνατότητα ίδρυσής τους με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο θα έχουν σύντομα οι επιχειρήσεις της χώρας, ενώ παράλληλα προωθείται ένα ευρύτερα απλουστευτικό πλαίσιο και για όσες θα ιδρύονται με τον συμβατικό τρόπο. Αυτό προβλέπει σχετικό σχέδιο νόμου που έθεσε χθες σε καθεστώς δημόσιας διαβουλευσης το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Με το ίδιο νομοσχέδιο, η έκδοση ΑΦΜ και η εγγραφή στον ασφαλιστικό φορέα θα πραγματοποιούνται «υπηρεσιακά», ενώ για λόγους διευκόλυνσης και ομοιογένειας θα καταρτιστούν και «πρότυπα» καταστατικά.

Περισσότερα

Βαριές «καμπάνες» για τη φοροδιαφυγή.

Βαριές ποινές φυλάκισης άνω των 2 ετών, που μπορεί να φτάσουν και τα 10 χρόνια, αλλά και πρόστιμα-φωτιά αντιμετωπίζουν στο εξής οι επιτήδειοι που θα συλληφθουν να διαπράττουν εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Περισσότερα