Tax News

Εταιρεία με μια «στάση»

Τη δυνατότητα ίδρυσής τους με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο θα έχουν σύντομα οι επιχειρήσεις της χώρας, ενώ παράλληλα προωθείται ένα ευρύτερα απλουστευτικό πλαίσιο και για όσες θα ιδρύονται με τον συμβατικό τρόπο. Αυτό προβλέπει σχετικό σχέδιο νόμου που έθεσε χθες σε καθεστώς δημόσιας διαβουλευσης το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Με το ίδιο νομοσχέδιο, η έκδοση ΑΦΜ και η εγγραφή στον ασφαλιστικό φορέα θα πραγματοποιούνται «υπηρεσιακά», ενώ για λόγους διευκόλυνσης και ομοιογένειας θα καταρτιστούν και «πρότυπα» καταστατικά.

Περισσότερα

Βαριές «καμπάνες» για τη φοροδιαφυγή.

Βαριές ποινές φυλάκισης άνω των 2 ετών, που μπορεί να φτάσουν και τα 10 χρόνια, αλλά και πρόστιμα-φωτιά αντιμετωπίζουν στο εξής οι επιτήδειοι που θα συλληφθουν να διαπράττουν εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Περισσότερα

Χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας - συμψηφισμοί οφειλής.

Μόνη η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση, δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί συμψηφισμού. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι και κατά την εξόφληση τίτλων πληρωμής, ανεξαρτήτως ύψους ποσού, ακόμη και στις περιπτώσεις κάτω των 1.500 ευρώ, για τις οποίες δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας, πρέπει να ελέγχεται η τυχόν συνδρομή των προϋποθέσεων του συμψηφισμού.

Περισσότερα

Α. Παπαδεράκης: Προωθείται σχετική ρύθμιση για το αναδρομικό κλείσιμο επιχειρήσεων

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των αναδρομικών (εκπρόθεσμων) διακοπών των επιχειρήσεων.

Περισσότερα

Έρχονται διασταυρώσεις καταθέσεων με εισοδήματα

Οι καταθέσεις -από ένα ποσό και πάνω- εκατομμυρίων πολιτών θα διασταυρώνονται ανά έτος με το τι δήλωσαν για πολλά χρόνια στη φορολογική τους δήλωση. Τη μορφή αυτή ελέγχων προανήγγειλε χθες ο αναπλπρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, προαναγγέλλοντας επίσης τα νομοσχέδια για την «εθελοντική αποκάλυψη» κεφαλαίων και το πλαστικό χρήμα.

Περισσότερα

Το μισό εισόδημα για μισθωτούς με μπλοκάκια θα φεύγει σε εισφορές.

Εξτρα χαράτσι για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με «μπλοκάκι» απογειώνει τις ασφαλιστ(ρ)ικές εισφορές από 1/1/2017 πάνω και από το 50%.

Περισσότερα

Φακελώνονται τα εισοδήματα πάνω από 15.000 ευρώ. Θα δηλώνονται όλα από την 1η Οκτωβρίου.

Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες θεωρείται πρόβα για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για όλους εντός του 2017.

Περισσότερα

Έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές και σε μικρότερες επιχειρήσεις.

Σημαντικές μεταβολές στο νομοθετικό καθεστώς που διέπει την άσκηση του επαγγέλματος του ορκωτού ελεγκτή προβλέπει σχέδιο νόμου που δόθηκε προς διαβούλευση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Περισσότερα

«Παγώνουν» οι οφειλές σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματνες και αυτοαπασχολούμενοι θα εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα από την 1η Ιανουάριου 2017, με την προϋπόθεση να είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους.

Περισσότερα