Tax News

Οδηγίες σχετικά με την καταχώρηση των αφορολόγητων αποθεματικών αναπτυξιακών νόμων στο έντυπο Ν.

Οδηγίες σχετικά με την καταχώρηση των αφορολόγητων αποθεματικών αναπτυξιακών νόμων στο έντυπο Ν, της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων, παρέχει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε πρόσφατα σε όλες τις ΔΟΥ και τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Περισσότερα

Ταμειακές online με την εφορία.

Online παρακολούθηση όλων των επαγγελματιών, για να μπει «φρένο» στη μη απόδοση ΦΠΑ και στην έκδοση πλαστών αποδείξεων από ταμειακές-μαϊμού.

Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στα Capital Controls.

Την πρόταση που υπέβαλαν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στη διακίνηση των κεφαλαίων (Capital Controls) ενέκριναν το βράδυ της Δευτέρας οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας.

Περισσότερα

Ψηφιακή πλατφόρμα για ρυθμίσεις δανείων.

Σε ηλεκτρονική βάση θα καταγράφονται οι οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο καθώς και η περιουσιακή κατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Στόχος η αξιολόγηση των δανειοληπτών, ενώ για τους κακοπληρωτές προβλέπεται η δημιουργία δικαστικού συμβουλίου.

Περισσότερα

Με κάρτες και POS όλες οι συναλλαγές.

Αφορολόγητο από εφέτος μόνο με e-συναλλαγές και πλαστικό χρήμα, bonus επιστροφής φόρου σε όσους συγκεντρώνουν διπλάσιες e-αποδείξεις από τα νέα όρια, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις σταδιακά ως το τέλος του χρόνου, διασύνδεση του συστήματος Taxis με ταμειακές μηχανές είναι τα βασικά μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που ουσιαστικά καθιερώνει το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ως το υπερόπλο του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Περισσότερα

Παράταση φορολογικών δηλώσεων.

Το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.

Περισσότερα

Φοροαλλαγές σε ελέγχους, ΕΝΦΙΑ, τέλη και αγρότες.

Νέους κανόνες κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, κατάργηση των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ, δημοσιοποίηση ονομάτων και για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, αλλαγές στο ειδικό καθεστώς των αγροτών, νέα τέλη κυκλοφορίας για τα μεταχειρισμένα IX, αλλά και «κούρεμα» προστίμων για πλαστά και εικονικά στοιχεία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το φορολογικό νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Περισσότερα

Χωρίς έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ όσοι έχουν καταθέσεις άνω των 35.000 ευρώ

Στη δημοσιότητα θα δίνονται από τούδε και στο εξής και τα ονόματα οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων, όπωε έγινε τις προηγούμενες μέρες (όχι με μεγάλη επιτυχία) και με ονόματα των οφειλετών της εφορίας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.Επίσης στο σχέδιο νόμου έχει περιληφθεί διάταξη με την οποία καταργείται η έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ όσων έχουν εισοδήματα από τόκουs, οι οποίοι ξεπερνούν τα 300 ευρώ.

Περισσότερα

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη από την ΓΓΔΕ

Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου άρχισε να διατίθεται στο ευρύ κοινό το Πληροφοριακό Σύστημα της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών. Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, προσφέρει στον πολίτη έναν εύχρηστο και φιλικό τρόπο ηλεκτρονικής αναζήτησης και πρόσβασης σε έγγραφα νομικού περιεχομένου, που αφορούν τον ίδιο, καθώς και τις συναλλαγές του με το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα