Tax News

Έτοιμα τα 4 πρώτα προγράμματα του αναπτυξιακού.

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα δοθούν σε διαβουλευση τα τέσσερα πρώτα προγράμματα του νέου αναπτυξιακού νόμου, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε και έχει πλέον προοπτικές ανάκαμψης για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Ανακοίνωσε, επίσης ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Περισσότερα

Εκτελωνισμοί με συμψηφισμούς ΦΠΑ.

Τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις να εξοφλούν βεβαιωμένες οφειλές τους προς τα τελωνεία, προερχόμενες από εκτελωνισμούς προϊόντων, μέσω συμψηφισμών με τις επιστροφές ΦΠΑ που δικαιούνται να λάβουν από τις ΔΟΥ παρέχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα

Εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ επιπλέον ανά εργαζόμενο ζητεί το ΙΚΑ.

Ενα επιπλέον έξοδο, 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, θα πρέπει να πληρώσουν οι εργοδότες ταυτόχρονα με τις ασφαλιστικές εισφορές μηνός Αυγούστου, καθώς το ΙΚΑ εξέδωσε το γενικό έγγραφο βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ.

Περισσότερα

Ρύθμιση-πακέτο για ‘κόκκινα’ χρέη σε Δημόσιο - τράπεζες.

Νέα πλαίσιο για εξωδικαστική τακτοποίηση των «κόκκινων» δανείων και χρεών σε Ταμεία και Εφορία με βάση κριτήρια βιωσιμότητας. Σκούπα... σε «κόκκινα» δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, ετοιμάζει με νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Περισσότερα

Υπενθύμιση καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής και άλλων θεμάτων, καταστάσεων πελατών προμηθευτών ημερολογιακού έτους 2015.

Οι υπόχρεοι υποβάλλουν τις καταστάσεις φορολογικών στοιχείων πελατών και προμηθευτών, για τα εκδοθέντα και τα ληφθέντα φορολογικά στοιχεία, αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).

Περισσότερα

ΕΝΦΙΑ: ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα.

Για τους 6.399.632 ιδιοκτήτες ακινήτων, ο χρόνος για την καταβολή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Στις εβδομάδες που ακολουθουν, θα πρέπει να «κατεβάσουν» το ανανεωμένο εκκαθαριστικό από το Taxisnet και να πληρώσουν την πρώτη εκ των πέντε δόσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα

Έρχεται το e-πόθεν έσχες τον Οκτώβριο.

Σε γενική πρόβα «φακελώματος», για την πλήρη καταγραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2017 με την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, προχωρούν οι αρμόδιες αρχές με το ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου.

Περισσότερα

Κοριός εφορίας σε όλες τις συναλλαγές.

Δημιουργείται Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Πληρωμών από όπου οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα γνωρίζουν το εισοδηματικό προφίλ, τον τρόπο διαβίωσή και τις αγορές του κάθε φορολογούμενου.

Περισσότερα

Συμψηφισμός τελικών πληρωμών ΕΣΠA με οφειλές προς το Δημόσιο.

Οι τελικές πληρωμές των τελικών δόσεων επιδοτήσεων από προγράμματα ΕΣΠΑ δύνανται να παρακρατηθούν ή να συμψηφισθούν με οφειλές του δικαιούχου στο Δημόσιο.

Περισσότερα