Tax News

Διευκρινίσεις επί των διατάξεων του νομοσχεδίου για την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων και τη σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο "Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις των άρθρων 19, 20, 29, 30, 33, 35, 40 έως 46 της Οδηγίας 2013/34/ΕΕ σχετικά με «τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και συναφείς εκθέσεις επιχειρήσεων ορισμένων μορφών, ..." έδωσε η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, κατά την διάρκεια της συζήτησης του στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

Περισσότερα

Λουκέτο μέχρι 30 ημερες για φοροδιαφυγή.

Μέχρι και 30 ημέρες θα «σφραγίζονται» τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις των παραβατών. Παράλληλα, όσοι εντοπίζονται με μεγάλες διαφορές τζίρου θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών για πιθανή φοροδιαφυγή.

Περισσότερα

Οκτώ καθεστώτα ενίσχυσης στον νέο αναπτυξιακό.

Οκτώ διαφορετικά καθεστώτα ενίσχυσης με διαφορετικούς συνδυασμούς ενισχύσεων για το καθένα και, φυσικά, με διαφορετική στόχευση προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που ψηφίστηκε την Πέμπτη.

Περισσότερα

Στον πάγο η καταβολή μισθών - εισφορών μέσω τραπέζης

Στο απώτερο μέλλον λόγω τεχνικών δυσκολιών παραπέμπεται η εφαρμογή της διάταξης του νέου ασφαλιστικού νόμου που επιβάλλει την ταυτόχρονη καταβολή κάθε μήνα στην τράπεζα της μισθοδοσίας, των ασφαλιστικών εισφορών και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Περισσότερα

Πληρώστε ή δημοσιεύεται το όνομά σας.

Την αποστολή τελεσιγράφων σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου ξεκίνησε από χθες το βράδυ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Η πρώτη παρτίδα ειδοποιητηρίων έχει αποδέκτες όσους έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ, οι οποίοι και καλούνται να ρυθμίσουν πς οφειλές τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο αλλά και το συνολικό ποσό της οφειλής θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του Taxisnet.

Περισσότερα

Δωδεκάμηνη πρόσληψη όσων διαπιστώνεται ότι εργάζονται ανασφάλιστοι.

Τη μείωση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία από 10.550 ευρώ σε 3.500 ευρώ, με παράλληλη όμως υποχρέωση 12μηνης πρόσληψης του ατόμου που θα διαπιστωθεί από τους ελέγχους ότι απασχολείται ανασφάλιστος, προωθεί το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Περισσότερα

Αναπτυξιακή τράπεζα αποκτά η Ελλάδα.

Αναπτυξιακή Τράπεζα αναμένεται να αποκτήσει το φθινόπωρο και η Ελλάδα. Βάση της για τη δημιουργία της θα είναι το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), το οποίο θα μετασχηματιστεί στον προαναφερόμενο χρηματοδοτικό οργανισμό δίνοντας εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Περισσότερα

Τι ισχύει για τη διαφορά από αποτίμηση αποθεμάτων.

Η διαφορά από την αποτίμηση αποθεμάτων δεν αποτελεί δαπάνη εξεταζόμενη στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 22 του ν.4172/2013 (για τις δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων), αλλά επηρεάζει τα αποτελέσματα μέσω του κόστους πωληθέντων. Τη διευκρίνιση αυτή παρέχει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, με την υπ’ αριθμόν ΠΟΑ. 1075/ 2016 εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε σε όλες τις ΔΟΥ.

Περισσότερα

Εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων θα μένουν από 1η Ιουλίου όσοι δεν πληρώνουν τις νέες οφειλές εντός 15 ημερών.

Επαχθέστερη γίνεται από τον Ιούλιο η ισχύουσα νομοθεσία για χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση του ν. 4321/2015, προκειμένου να τις εξοφλήσουν τμηματικά έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις. Από τον επόμενο μήνα οι εν λόγω οφειλέτες του Δημοσίου θα έρθουν αντιμέτωποι με ακόμη πιο αυστηρές προϋποθέσεις παραμονής στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση.

Περισσότερα