Tax News

Με κάρτες και POS όλες οι συναλλαγές.

Αφορολόγητο από εφέτος μόνο με e-συναλλαγές και πλαστικό χρήμα, bonus επιστροφής φόρου σε όσους συγκεντρώνουν διπλάσιες e-αποδείξεις από τα νέα όρια, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις σταδιακά ως το τέλος του χρόνου, διασύνδεση του συστήματος Taxis με ταμειακές μηχανές είναι τα βασικά μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που ουσιαστικά καθιερώνει το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ως το υπερόπλο του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Περισσότερα

Παράταση φορολογικών δηλώσεων.

Το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.

Περισσότερα

Φοροαλλαγές σε ελέγχους, ΕΝΦΙΑ, τέλη και αγρότες.

Νέους κανόνες κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, κατάργηση των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ, δημοσιοποίηση ονομάτων και για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, αλλαγές στο ειδικό καθεστώς των αγροτών, νέα τέλη κυκλοφορίας για τα μεταχειρισμένα IX, αλλά και «κούρεμα» προστίμων για πλαστά και εικονικά στοιχεία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το φορολογικό νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Περισσότερα

Χωρίς έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ όσοι έχουν καταθέσεις άνω των 35.000 ευρώ

Στη δημοσιότητα θα δίνονται από τούδε και στο εξής και τα ονόματα οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων, όπωε έγινε τις προηγούμενες μέρες (όχι με μεγάλη επιτυχία) και με ονόματα των οφειλετών της εφορίας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.Επίσης στο σχέδιο νόμου έχει περιληφθεί διάταξη με την οποία καταργείται η έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ όσων έχουν εισοδήματα από τόκουs, οι οποίοι ξεπερνούν τα 300 ευρώ.

Περισσότερα

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη από την ΓΓΔΕ

Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου άρχισε να διατίθεται στο ευρύ κοινό το Πληροφοριακό Σύστημα της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών. Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, προσφέρει στον πολίτη έναν εύχρηστο και φιλικό τρόπο ηλεκτρονικής αναζήτησης και πρόσβασης σε έγγραφα νομικού περιεχομένου, που αφορούν τον ίδιο, καθώς και τις συναλλαγές του με το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα

«Κουρεύονται» τα πρόστιμα έως 50% για πλαστά στοιχεία

Παρατείνονται έως τις 30 Οκτωβρίου 2016 οι προθεσμίες για την υποβολή από τους φορολογούμενους της ανέκκλητης δήλωσης αποδοχής των παραβάσεών τους στις περιπτώσεις έκδοσης πλαστών στοιχείων ή έκδοσης εικονικών, προκειμένου να εφαρμοστούν για τις εκκρεμείς (κατά τη δημοσίευση του ν. 4337/2015) υποθέσεις οι ευνοϊκότερες διατάξεις του ίδιου νόμου.

Περισσότερα

Στο εξωτερικό η φορολόγηση εισοδημάτων από εργασία εκτός Ελλάδας, λέει το ΣτΕ.

Χιλιάδες Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό μπορούν να φορολογούνται εκεί για τα εισοδήματα από την εργασία τους, ακόμα κι αν έχουν εδώ την οικογένειά τους και το σπίτι τους. Τη δυνατότητα φορολόγησης εκτός Ελλάδος για όσα κερδίζουν στην αλλοδαπή αναγνωρίζει με σημαντική απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Περισσότερα

Επέκταση ελέγχων από όμορες ΔΟΥ.

Στην επέκταση της κατά τόπον αρμοδιότητας των ΔΟΥ, ως προς τη διενέργεια του μερικού επιτόπιου ελέγχου με στόχο τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων για φορολογουμένους που ασκουν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα

[ΓΓΔΕ] Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ.

Στη θέσπιση νέων κριτηρίων για την επιλογή υποθέσεων επιστροφής ΦΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης των αγροτών του ειδικού καθεστώτος, που θα διεκπεραιώνονται υστέρα από έλεγχο, προχωρά άμεσα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα