Άρθρα

Ένα τρίτο «μάτι» μπορεί να ανοίξει δρόμους και να δώσει μια νεα πνοή

πολλοί ανέλυσαν τα γεγονότα και έκριναν ότι η κρίση είναι εικονική και δεν υφίσταται στην πραγματικότητα. Άλλοι πάλι προεξοφλούσαν σε μια θετική έκβαση, πιθανολογώντας ότι μέσα σε λίγους μήνες θα υπάρχει συνολική αποκατάσταση της οικονομίας και των δραστηριοτήτων εν γένει.

Περισσότερα

Οι δραστικές αλλαγές απαιτούν σοβαρή αξιολόγηση για το παρόν και το μέλλον

Έγινε πλέον «συνήθεια» η λέξη οικονομική κρίση. είναι πλέον αποδεκτός στα αφτιά μας ο όρος «απόλυση» που άλλοτε μας γέμιζε φόβο! Όλα τα διοικητικά συμβούλια, οι επιχειρηματίες, μιλούν για άμεση μείωση κόστους με πρώτες στη λίστα των αποφάσεων τη μείωση προσωπικού (απόλυση) και την αποβολή των εξωτερικών σύμβουλων. Οι όροι «outsourcing» και «consulting» που άλλοτε δέσποζαν στα σεμινάρια και στα οικονομικά άρθρα, τώρα είναι στο στόχο της μείωσης κόστους για επιβίωση, λες και έως σήμερα ήταν απλή πολυτέλεια.

Περισσότερα

Εν αρχή ην ο σωστός επανασχεδιασμός των επιχειρησιακών διαδικασιών

Ακούμε συχνά ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται αναδιοργάνωση ή διαδικασίες. Πολλά υψηλόβαθμα στελέχη μόλις ανέβουν στο άρμα κάποιας μονάδας, αναζητούν «διαδικασίες». Όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα όλοι ερευνούν ποιος «φταίει» και τότε όλοι σκέφτονται τις διαδικασίες ή τον συγγραφέα αυτών.

Περισσότερα