Αναπτυξιακός Νόμος - ΕΣΠΑ

Πάνω από 250 επενδυτικά σχέδια προς ένταξη στον αναπτυξιακό

Πάνω από 250 επενδυτικά σχέδια έχουν υποβληθεί προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο (Ν4399/2016) από το 2016 μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή της ζήτησης από μεταποιητικές επιχειρήσεις. «Μονομαχία» του πρωτογενούς με τον δευτερογενή τομέα καταγράφεται στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, όσον αφορά το καθεστώς «Νέες Ανεξάρτητες μμε», με εξαίρεση τη Χαλκιδική, όπου όπως είναι αναμενόμενο οι περισσότερες προτάσεις αφορούν τον τομέα του τουρισμού.

Περισσότερα

Προκαταβολή του 25% της επιχορήγησης για τα επενδυτικά σχέδια του ν. 4399/16

Αποφασίστηκε προκαταβολή 25% για τους επενδυτικούς φορείς που έχουν υλοποιήσει το 25% του έργου.

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση για τη Δράση  "Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων" από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση»

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση για τη Δράση του ΕΠανΕΚ "Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση" από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: Πάνω από 1 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας σε Δράμα, Καβάλα και Έβρο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, πόροι συνολικού ύψους 1.076.880 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας θα διατεθούν στα Επιμελητήρια Δράμας, Καβάλας και Έβρου καθώς και στο Δήμο Δράμας για δράσεις που έχουν στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των αντίστοιχων Δήμων.

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: Εργαλειοθήκη

[ΕΣΠΑ] Εντός του Νοεμβρίου το νέο πρόγραμμα, με βασικό στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: Νέο σύστημα διαχείρισης και υποβολής ερωτημάτων προς το Γραφείο Ενημέρωσης Επενδυτών

Η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επενδυτών και την ταχύτερη απάντηση στα ερωτήματα που υποβάλλονται, έχει υιοθετήσει νέο σύστημα διαχείρισης και υποβολής ερωτημάτων προς το Γραφείο Ενημέρωσης Επενδυτών. 

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα»

Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» 

Περισσότερα

ΕΣΠΑ: Δεύτερη (2η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση

Δεύτερη (2η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση "Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων"
Περισσότερα