Αναπτυξιακός Νόμος - ΕΣΠΑ

Ψηφίστηκε το ν/σ για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Μετά τις «διορθώσεις» από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία. 

Περισσότερα

EquidFund

Το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) αποτελεί μια επενδυτική πλατφόρμα με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν για την επιχειρηματικότητα, που συνδυάζει χρηματοδότηση και εμπειρία από σημαντικούς θεσμικούς φορείς και την απαραίτητη ευελιξία για την δημιουργία επιτυχημένων επενδύσεων. 

Περισσότερα

Αύξηση προϋπολογισμού της Δράσης «Ψηφιακό Βήμα»

Ανακοινώθηκε η τρίτη (3η) τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για τη Δράση "Ψηφιακό Βήμα" με θέμα την αύξηση του προϋπολογισμού της από 50.000.000 ευρώ σε 84.400.000 ευρώ. 

Περισσότερα

Αύξηση προϋπολογισμού της Δράσης «Ψηφιακό Αλμα»

Ανακοινώθηκε η τρίτη (3η) τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για τη Δράση "Ψηφιακό Αλμα" με θέμα την αύξηση του προϋπολογισμού της από 50.000.000 ευρώ σε 51.600.000 ευρώ. 

Περισσότερα

5η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και αυξάνεται η χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)»

Ανακοινώθηκε η πέμπτη (5η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται η χρηματοδότηση απο το ΕΠΑνΕΚ, από 240 εκατ. ευρώ σε 390 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα

ΕΠΑΝΕΚ: Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στάθη Γιαννακίδη, και της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, επιτεύχθηκε η ενίσχυση του προϋπολογισμού της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξης βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Περισσότερα

Επιπλέον 200 εκατ. σε τουριστικές ΜΜΕ

Πάνω από 600 εκατ. η δημόσια δαπάνη στη σχετική δράση του ΕΠΑνΕΚ.

Η Revival με εμπειρία 20 ετών στον χώρο των αναπτυξιακών προγραμμάτων και πάνω από 2.500 υλοποιημένα επενδυτικά σχέδια, αναλαμβάνει την παρακολούθηση των έργων σας, εγγυώμενη αξιοπιστία και αποτελεματικότητα.

Περισσότερα

Πάνω από 250 επενδυτικά σχέδια προς ένταξη στον αναπτυξιακό

Πάνω από 250 επενδυτικά σχέδια έχουν υποβληθεί προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο (Ν4399/2016) από το 2016 μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή της ζήτησης από μεταποιητικές επιχειρήσεις. «Μονομαχία» του πρωτογενούς με τον δευτερογενή τομέα καταγράφεται στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, όσον αφορά το καθεστώς «Νέες Ανεξάρτητες μμε», με εξαίρεση τη Χαλκιδική, όπου όπως είναι αναμενόμενο οι περισσότερες προτάσεις αφορούν τον τομέα του τουρισμού.

Περισσότερα

Προκαταβολή του 25% της επιχορήγησης για τα επενδυτικά σχέδια του ν. 4399/16

Αποφασίστηκε προκαταβολή 25% για τους επενδυτικούς φορείς που έχουν υλοποιήσει το 25% του έργου.

Περισσότερα