Από Οκτώβριο η φορολοταρία για τις αποδείξεις

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017
Από Οκτώβριο η φορολοταρία για τις αποδείξεις

Έχει εξαγγελθεί πανηγυρικά, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις κληρώσεις αποδείξεων στους φορολογούμενους.

Η πρώτη λοταρία με βάση τις αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και θα αφορά την κλήρωση 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ τα Χριστούγεννα σχεδιάζεται κλήρωση 8 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό θα μοιραστεί σε 1.000 φορολογούμενους που θα πάρουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Η σχετική υπουργική απόφαση για τις σχετικές διαδικασίες θα εκδοθεί στις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες από το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Σύμφωνα με την απόφαση κάθε μήνα από τώρα και στο έξης θα κληρώνεται το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους.

Αυτό σημαίνει ότι οι τυχεροί 1.000 φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Η πρώτη λοταρία θα αφορά τις αποδείξεις για δαπάνες μέσω καρτών που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο.

Όμως, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ή μεγάλη κλήρωση θα γίνει τα Χριστούγεννα, όταν και θα κληρωθεί το ποσό των 1.000 ευρώ σε 8.000 τυχερούς. Και αυτό προκειμένου να διατεθεί όλο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προβλεφθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τη λοταρία το 2017.

Η κλήρωση των Χριστουγέννων θα αφορά τις αποδείξεις συναλλαγών των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του έτους έως και τον Αύγουστο. Σημειώνεται ότι, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, από το υπουργείο Οικονομικών τα κέρδη από τη λοταρία θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

 

Πηγή: ΛΟΓΟΣ

Alfred - 360°