Αρχίζουν οι αυτεπάγγελτοι συμψηφισμοί.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Αρχίζει εντός των ημερών η πρώτη φάση των αυτεπάγγελιων συμψηφισμών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα συμψηφιστούν οι υπερεισπράξεις, δηλαδή τα ποσά οφειλετών τα οποία είχαν προκύψει από διπλές πληρωμές, πληρωμές με λανθασμένες ταυτότητες οφειλών ή πληρωμές με ταυτότητες οφειλών από τις οποίες δεν προέκυπτε οφειλόμενος φόρος. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν και οι συμψηφισμοί σε φορολογούμενους με μία μόνο οφειλή.

Υπενθυμίζεται ότι η αυτόματη αυτή διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) προ 10 μηνών και είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περίπου 67.000 ανθρωποωρών εργασίας από το Δημόσιο.

Εξάλλου, σύντομα θα δοθεί και η δυνατότητα να βλέπει ο κάθε φορολογούμενος και το ποσό της επιστροφής του στο σύστημα του taxis, ενώ σε επόμενο στάδιο θα δοθεί η δυνατότητα να διενεργεί ηλεκτρονικά ο φορολογούμενος τους συμψηφισμούς που επιθυμεί (για ποσά που οφείλει με ποσά που δικαιούται να λάβει).

Πηγή: εφημερίδα “ΑΥΓΗ”

Alfred - 360°