Η εξέλιξη των συναλλαγών µέσω Ιντερνετ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018
Η εξέλιξη των συναλλαγών µέσω Ιντερνετ

Εκεί που μας κατηγορούσαν ότι δεν διαθέτουμε... κουλτούρα ηλεκτρονικών πληρωμών, εμείς -καταναλωτές και επαγγελματίες- σπεύδουμε για μια ακόμη φορά να διαψεύσουμε τους πάντες. Με την επιβολή των capital controls δόθηκε το έναυσμα, δημιουργήθηκε η ανάγκη. Με τον νόμο για την υποχρεωτική σύνδεση του «αφορολογήτου» με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, το κίνητρο έγινε ακόμη πιο ισχυρό. Με τις εκτεταμένες διαφημιστικές καμπάνιες των τραπεζών αλλά και των εταιρειών έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, η ζήτηση για ηλεκτρονικές πληρωμές αυξήθηκε κατακόρυφα. Οι εκτιμήσεις των τραπεζών κάνουν λόγο για αύξηση των ενεργών χρηστών e-banking κατά περίπου 35% τον τελευταίο χρόνο και κατά περίπου 70% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015, πριν δηλαδή εφαρμοστούν τα capital controls. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα τραπεζικά ιδρύματα προχωρούν σε συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών e-banking, προσφέροντας ποιοτικότερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση στους πελάτες τους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις που η επίσκεψη σε ένα κατάστημα είναι αναγκαία. Πρόκειται για μια αναγκαία μετάβαση σε ένα περισσότερο ηλεκτρονικό και παραγωγικότερο για τα πιστωτικά ιδρύματα μοντέλο, το οποίο δεν υπαγορεύεται μόνον από τις δεσμεύσεις έναντι του επόπτη τους για μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και από την ανάγκη να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο νέο ψηφιακό περιβάλλον που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται

ΑΝΑΠΤΥΙΗ Οι τράπεζες δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη του e-banking και του mobile banking, αφού μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό τους κόστος και παράλληλα αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες τους, καθώς τους παρέχουν την ευχέρεια να πραγματοποιήσουν μεγάλο αριθμό συναλλαγών χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν και εκτός τραπεζικού ωραρίου.

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα και την ευκολία χρήσης των λογαριασμών ανά πάσα στιγμή, όλο τον χρόνο. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή με ταχύτητα και αμεσότητα, καθώς δεν χρειάζεται να περιμένουν σε καμία σειρά μπροστά από τα γκισέ των τραπεζών. Η πρόσβαση των πελατών στους λογαριασμούς τους μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε σημείο στοπ κόσμο. Αρά φεύγουμε από τα στενά γεωγραφικά όρια και από τη φυσική παρουσία του πελάτη στο κατάστημα.

Επιπροσθέτως, οι πελάτες έχουν άμεση ενημέρωση των υπολοίπων των λογαριασμών τους, των δανείων τους, του χαρτοφυλακίου τους και πολλών άλλων προϊόντων που έχουν στην κατοχή τους. Επιπλέον, ο πελάτης αποκτά μεγαλύτερο όφελος και ελαχιστοποιεί το κόστος που έχει τόσο από τη φυσική του παρουσία στην τράπεζα, αλλά και από την εκμετάλλευση του μικρότερου κόστους προμηθειών που έχει μέσα από το e-banking για τις συναλλαγές του. Ελέγχει τις συναλλαγές του πλήρως, καθώς έχει την εικόνα της συναλλαγής μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του. Τέλος, ενημερώνεται άμεσα για το κόστος που έχει η συναλλαγή του, χωρίς να πιέζεται από τον χρόνο και την πίεση της ουράς που θα είχε στο κατάστημα. Τέλος, έχει τη δυνατότητα της σύγκρισης των υπηρεσιών που του προσφέρει η τράπεζα ανά πάσα στιγμή και μπορεί να διαλέξει χωρίς άγχος αυτό που πιστεύει ότι έχει το μεγαλύτερο όφελος για αυτόν.

Οι πληρωμές πραγματοποιούνται με δύο κυρίως τρόπους: Είτε με χρέωση των λογαριασμών σε ευρώ που έχουν δικαίωμα χρέωσης για το internet banking, είτε με χρέωση των πιστωτικών καρτών του πελάτη, που επίσης έχουν συνδεθεί κατά τη δημιουργία του ηλεκτρονικού προφίλ του πελάτη με τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.

 

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Alfred - 360°