Λύσεις προστασίας εταιρικών δεδομένων από τη Revival

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων έχει καταφύγει πλέον σε λύσεις απομακρυσμένης εργασίας εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19. Ωστόσο, σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τους τρόπους μετάβασης στο περιβάλλον της τηλεργασίας.

Είναι τα δεδομένα σας ασφαλή;

Έχετε τον πλήρη έλεγχο της απομακρυσμένης εργασίας;
 

Ένα από τα βασικά μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης του Covid-19 είναι η ατομική απομόνωση, η οποία για πολλές εταιρείες σημαίνει την ενθάρρυνση - ή και την υποχρέωση - το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι.
 
Η μετακίνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα από ένα αξιόπιστο περιβάλλον γραφείου στην εργασία εξ’ αποστάσεως, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων μιας επιχείρησης.
 
Ήδη ο Covid-19 χρησιμοποιείται ως θέμα από επιτήδειους για να εξαπλώσουν τις κακόβουλες επιθέσεις τους που σκοπό έχουν να υποκλέψουν στοιχεία από τους Η/Υ.
 
Οι συνηθισμένες μέθοδοι απομακρυσμένης πρόσβασης όπως το Team Viewer και το Anydesk, έχει αποδειχτεί πως δεν παρέχουν επαρκή ασφάλεια στο δίκτυο και τους υπολογιστές σας.
 
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο να μην αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα από τη χρήση αυτών «εργαλείων», ενώ η χρήση ασφαλούς σύνδεσης, όπως VPN, αποτελεί μία ακόμα «ασπίδα» για εσάς.
 
Ωστόσο, πόσο ασφαλή μπορεί να είναι τα δεδομένα σας, όταν δεν έχετε τον έλεγχό των ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι σας κατά τη διάρκεια της απομακρυσμένης εργασίας;
 
Πως μπορείτε να εξασφαλίσετε οτι τα αρχεία σας δεν έχουν αντιγραφεί στον υπολογιστή του σπιτιού τους ή έχουν σταλεί σε μη εγκεκριμένους παραλήπτες;
 
Έχοντας αντιληφθεί πλήρως την ταχεία αύξηση της απομακρυσμένης εργασίας η Revival έχει αναπτύξει εγκαίρως μια σειρά λύσεων μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η ομαλή μετάβαση της επιχείρησή σας στην τηλεργασία με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, ενώ παράλληλα σας παρέχει τον πλήρη έλεγχο των πολύτιμων εταιρικών σας δεδομένων.

Επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να βρούμε έγκαιρα τη βέλτιστη λύση ειδικά για εσάς.

 

Alfred - 360°