Νέες Αλλαγές σε Εργατικά-Εργασιακά

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Με αφορμή τα όσα ανέφερε η Γενική Γραμματέας του υπ. Εργασίας κα Α. Στρατινάκη, κατά την εξειδίκευση των μέτρων για το απαγορευτικό που θα ισχύει για την Αττική από 11.2.2021 έως και 28.2.2021, σας παραθέτουμε τα μέτρα που ισχύουν και τις σχετικές διατάξεις σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία, στις αναστολές, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ως προς την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων στην εργασία τους, στην άδεια για πραγματοποίηση τεστ covid, στην άδεια καραντίνας και γονέων που έχουν τέκνα που νοσούν και στην άδεια ειδικού σκοπού.

Όπως ανακοινώθηκε, θα δοθεί περίοδος χάριτος για την προαναγγελία στο ΠΣ Εργάνη των αναστολών συμβάσεων εργασίας από τις 11.2.2021 έως και τις 14.2.2021, κυρίως για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων αλλά και άλλων δραστηριοτήτων που μεταβαίνουν από την περίοδο που χαρακτηριζόντουσαν ως πληττόμενες, στην περίοδο που θα είναι κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής.

Για τις επιχειρήσεις αυτές, που έχουν ήδη βάλει όλους τους εργαζόμενους ή μέρος αυτών, σε αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Φεβρουάριο και λόγω της προαναγγελίας δεν μπορούν να προβούν σε διορθώσεις, θα δοθεί η δυνατότητα για υποβολή ορθών επαναλήψεων των σχετικών δηλώσεων στο ΠΣ Εργάνη (κλειδώνοντας όμως τους εργαζόμενους που έχουν δηλωθεί κατά το πρώτο 10ήμερο χωρίς δυνατότητα μεταβολής) και την υποβολή δυο αυτοτελών δηλώσεων, μια για κάθε περίοδο (πληττόμενοι, κλειστοί).


Διαβάστε αναλυτικά τις νέες αλλαγές:

Αλλαγές σε Εργατικά-Εργασιακά

Alfred - 360°