Ραγδαίες αλλαγές στην e-διαχείριση των εγγράφων

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017
Ραγδαίες αλλαγές στην e-διαχείριση των εγγράφων

Σε ραγδαίες αλλαγές οδηγεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός την αγορά διαχείρισης και διακίνησης εγγράφων, όπως τονίζει στη «Ν» ο Βασίλης Ραμπάτ, διευθύνων σύμβουλος της XEROX Hellas, που φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια δραστηριότητας στη χώρα μας. Οι εκτυπωτές και τα πολυλειτουργικά μηχανήματα μοιάζουν όλο και περισσότερο με τις υπόλοιπες «έξυπνες συσκευές» και βρίσκουν τη θέση τους στο Internet ofThings. Η σύνδεση των συσκευών στο διαδίκτυο, η εξ αποστάσεως τεχνική εξυπηρέτηση, η πρόσβαση στο cloud, το mobile printing και τα εξειδικευμένα λογισμικά για τη βελτιστοποίηση της ροής εργασίας, είναι μερικές μόνο από τις εξελίξεις που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τον κ. Ραμπάτ, «η αγορά βαδίζει με ταχύτατους ρυθμούς στην ψηφιακή εποχή και επικοινωνία. Παράλληλα επιζητά και λειτουργεί με τη μορφή παρεχόμενης υπηρεσίας και όχι με την μορφή αγοράς ή ιδιοκτησίας ενός αγαθού». Αυτό οδηγεί σε αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου. Ειδικότερα, οι εταιρείες παροχής εξοπλισμού εκτυπώσεων μετατρέπονται σε εταιρείες έξυπνης διαχείρισης της πληροφορίας και ειδικών εφαρμογών που θα κάνουν τη ζωή του χρήστη στο γραφείο ευκολότερη και πιο παραγωγική. Η καινοτομία και οι εξατομικευμένες εφαρμογές που θα δένουν άρρηκτα με τον τρόπο εργασίας της κάθε επιχείρησης, θα προσφέρουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε όποιον τις προσφέρει. Η διεύρυνση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών με μηνιαία χρέωση, που θα δίνουν αξία χωρίς να απαιτείται αρχική σημαντική επένδυση από τον πελάτη, θα ενισχύει περισσότερο τη θέση των εταιρειών τεχνολογίας στην αγορά. Επίσης η απομακρυσμένη, γρήγορη και αποτελεσματική υποστήριξη τεχνικών θεμάτων αλλά και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση του προσωπικού των εταιρειών (Remote Technical and training services) θα αντικαταστήσει σταδιακά τη φυσική παρουσία που απαιτεί μεγαλύτερο κόστος και πιο χρονοβόρες διαδικασίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

«Αν κάποτε το ζητούμενο ήταν η απλή εκτύπωση και σάρωση, τώρα πια είναι η ασφαλής και παραγωγική διαχείριση της πληροφορίας. Με τη βοήθεια εξελιγμένων μηχανών και πρωτοποριακών λογισμικών στεκόμαστε στο σταυροδρόμι ανάμεσα στον αναλογικό και τον ψηφιακό κόσμο, διευκολύνοντας μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να συνδέονται, να επικοινωνούν και να εργάζονται καλύτερα. Επίσης νέα εργαλεία που μετρούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης στον τομέα των εκτυπώσεων, δίνουν σε αυτές τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να έχουν ακόμη ένα βέλος στη φαρέτρα τους στην προσπάθειά τους να κάνουν πράξη την αειφόρο ανάπτυξη» , τονίζει ο επικεφαλής της XEROX Hellas.

Τα μεγέθη

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2016 διαμορφώθηκε στα 28,5 εκατ. ευρώ έναντι 30,3 εκατ. το 2015. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 6,2 εκατ. έναντι 8,4 εκατ. Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 2,3 εκατ. έναντι 4,5 εκατ. Τα καθαρά κέρδη το 2016 διαμορφώθηκαν σια 2,3 εκατ. έναντι 4,5 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Alfred - 360°