Σε 4 δόσεις θα πληρωθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Όχι μόνο «ακριβότερος» θα είναι για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων ο φετινός ΕΝΦΙΑ, αλλά όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να τον εξοφλήσουν σε λιγότερες, σε σχέση με πέρυσι, δόσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας χθες στον Ρ/Σ Real 97.8, τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ 2016 αναμένεται να καταβληθεί σε τέσσερις δόσεις έναντι των έξι που εξοφλήθηκε, έως τον Φεβρουάριο 2016, ο ΕΝΦΙΑ 2015.

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, όπως έχει ήδη τονίσει το οικονομικό επιτελείο, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή αμέσως μετά τις 15 Ιουλίου, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η πρώτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο και η τέταρτη και τελευταία τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, ο κ. Αλεξιάδης κατηγορηματικά απέκλεισε νέα παράταση, καθώς όπως τόνισε έχει ήδη υποβληθεί περίπου το 85% αυτών και ως εκ τούτου υπάρχει χρόνος επαρκής για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς προβλήματα.

Alfred - 360°