Στις τράπεζες η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου από τις τράπεζες, αλλά και την ρυθμίσεις για την ταχεία εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το διυπουργικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως «στόχος μας είναι σε αυτό το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και κι Επενδύσεων είναι να αποτυπώνεται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική προς επενδύσεις χώρα της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Συγκεκριμένα, η πρόταση μας προβλέπει την εμπλοκή των τραπεζών στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου και των ελεγκτικών εταιρειών - ενός επιπέδου και άνω-στον έλεγχο υλοποίησης των επενδύσεων. Φυσικά το κράτος θα μπορεί να ελέγχει οποιαδήποτε από αυτές τις αποφάσεις εκ των υστέρων».

Το νέο νομοσχέδιο μπορεί να προβλέπει και κάποιες αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο σε ορισμένα περιμετρικά σημεία. 

Σχετικά με το θέμα των δικαστικών υποθέσεων υπογράμμισε: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ταχείας απονομής δικαιοσύνης σε υποθέσεις που σχετίζονται με τις επενδύσεις και στόχος είναι οι διατάξεις αυτές να περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο».

 

Alfred - 360°