Υποχρεώσεις και προθεσμίες διασύνδεσης POS με ταμειακά συστήματα

Υποχρεώσεις και προθεσμίες διασύνδεσης POS με ταμειακά συστήματα (ΦΗΜ, ERP, πάροχοι ηλ. συναλλαγών).

Οι προθεσμίες διασύνδεσης όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, βάσει των μέχρι τώρα αποφάσεων του υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Υπόχρεοι διασύνδεσης

  1. Εφόσον οι χρήστες υπηρεσιών πληρωμών αδυνατούν μεν να προγραμματίσουν ραντεβού με την οντότητα που τους παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης λογισμικού Εμπορικού/Λογιστικού Προγράμματος Διαχείρισης (Enterprise Resource Planning, “ERP”) έως την 31/5/2024 με σκοπό την υλοποίηση της διασύνδεσης, διαθέτουν δε προγραμματισμένο ραντεβού, το οποίο και θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα στην ψηφιακή πύλη “myAADE” εντός Ιουνίου 2024.
  2. Εξαιρετικά οι οντότητες που διαθέτουν τύπο ΦΗΜ ο οποίος δεν δύναται να διασυνδεθεί με τον τύπο Μέσου Πληρωμών που διαθέτει η οντότητα για τεχνικούς λόγους ως προκύπτει από τον Πίνακα ετοιμότητας διασύνδεσης μοντέλων POS με τύπους ΦΗΜ, ο οποίος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. στη διεύθυνση https://www.aade.gr/syndyasmoi-tameiakon-mihanon-pos, δύνανται να προβούν σε διασύνδεση του Ταμειακού τους Συστήματος και των Μέσων Πληρωμών που διαθέτουν έως και την 10η Ιουνίου 2024 ανεξαρτήτως αν θα επιλέξουν να αντικαταστήσουν τον ΦΗΜ ή το Μέσο Πληρωμών.

 

Εξαιρέσεις από τη διασύνδεση

*Οι εν λόγω οντότητες εξαιρούνταν εξαρχής από την υποχρέωση διασύνδεσης σύμφωνα με την Α.1155/2023 όπως αυτή είχε διορθωθεί με το ΦΕΚ Β’ 6514/15-11-2023.

Διορθώσεις Σφαλμάτων

Στην υπ’ αρ. 1155/9.10.2023 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β΄ 5992) στη σελίδα 67171, στην στήλη Α’, στο άρθρο 2, στην παρ. 4, στον 21ο στίχο εκ των κάτω, διαγράφεται, το εσφαλμένο: «ή Παρόχου».
(Από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)
και είχε διαμορφωθεί ως εξής:

«4. Συναλλαγές οντοτήτων που εμπίπτουν στις διατάξεις της υπό στοιχεία ΠΟΛ.1002/2014 απόφασης της ΓΓΔΕ και εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση ΦΗΜ, καταλαμβάνονται από τα οριζόμενα στην παρούσα, εφόσον οι ως άνω οντότητες κάνουν χρήση ΦΗΜ.
Συνεπώς, εξαιρούνται και μετά την τροποποίησή της ως άνω απόφασης.» 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Revival είναι μέλος: